Motivul pentru care un avion a dispersat peste 400 de litri de apă sfinţită peste un orăşel din SUA. FOTO

Un reverend de la o biserică catolică din sud-vestul statului american Louisiana a venit cu o idee inedită şi anume ca peste 400 de litri de apă sfinţită să fie disperaţi dintr-un avion peste un întreg orăşel, informează BBC.

790 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care un avion a dispersat peste 400 de litri de apă sfinţită peste un orăşel din SUA. FOTO

Sursa FOTO: Facebook Diocese of Lafayette

Reverendul Matthew Barzare de la biserica Sfânta Ana din comunitatea rurală a Cow Island a ascultat de sfatul unui alt preot şi anume să disperseze 100 de galoane, echivalentul a 454 de litri, de apă sfinţită dintr-un avion.

Parohia acestuia se întinde pe o zonă mare, fapt pentru care reverendul Barzare s-a gândit că o soluţie mai rapidă ar fi să folosească un avion utilizat de regulă la stropirea cu insecticid a recoltelor. Sunt planuri ca pe viitor acest eveniment să devină unul anual, folosind 300 de galoane cu apă sfinţită.

Apa sfinţită a fost dispersată peste oraş şi fermele învecinate înaintea Crăciunului, a anunţat dioceza din Lafayette. Ideea i-a venit parohului Leryn Detraz, un locuitor al comunităţii neînregistrate Cow Island din parohia Vermilion, Louisiana, care lucrează în prezent ca misionar în Ohio.

Este o tradiţie de a binecuvânta recoltele comunităţii locale, în special în perioada culegerii recoltei, a declarat reverendul Barzare la postul de radio NPR. Enoriaşi au adus apă la pista de aterizare pentru a fi sfinţită înainte de a fi încărcată în avion.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici