FOTO Mr. Happy Face, o combinaţie dintre Chihuahua şi Mohawk, a fost încoronat drept cel mai urât câine din lume. Concursul promovează adopţia: „indiferent de aspectul lor, merită să fie iubiţi”

  • Mr. Happy Face este câştigătorul unui concurs care promovează adopţia câinilor, chiar şi a celor cu un aspect mai puţin apreciat.
  • Micuţul a fost numit cel mai urât dintre toţi câinii participanţi, fiind câştigătorul concursului World's Ugliest Dog 2022.
3422 afișări
Imaginea articolului FOTO Mr. Happy Face, o combinaţie dintre Chihuahua şi Mohawk, a fost încoronat drept cel mai urât câine din lume. Concursul promovează adopţia: „indiferent de aspectul lor, merită să fie iubiţi”

Sursa foto: Twitter

Mr. Happy Face, care a trăit alături de un hingher, fără a fi îngrijit, are tumori şi probleme neurologice, are nevoie de un scutec, se chinuie să stea în picioare sau să meargă şi îşi ţine capul strâmb.
 
Cu toate acestea, a ajuns la vârsta de aproximativ 17 ani, poartă o creastă naturală, iar atunci când este fericit, scoate un sunet "ca un camion diesel Dodge Ram" care îşi turează motorul, potrivit unei biografii online.
 
A fost clar şi evident că Mr. Happy Face merita să fie campion", a declarat sâmbătă Debra Mathy, unul dintre membrii juriului concursului, adăugând că juriul nici măcar nu s-a obosit să dezbată cine ar fi trebuit să câştige. „Este uimitor cum toate obstacolele pe care acest câine le-a depăşit din punct de vedere fizic şi în viaţa sa trecută".
 
Câinele şi stăpâna sa, Jeneda Benally, au câştigat 1.500 de dolari şi o excursie la New York pentru a apărea în emisiunea "Today", potrivit New York Times.
 
Concursul spune că promovează adopţia de câini, chiar şi a celor care ar putea avea "blană lipsă, ochi încrucişaţi, dâmburi de raţă sau urechi nepotrivite". Opt câini au păşit pe covorul roşu la acest eveniment, care are loc în timpul Târgului Sonoma-Marin din Petaluma, California, şi care se desfăşoară de aproape 50 de ani. Acesta a fost reluat vineri, după ce a fost suspendat în 2020 şi 2021 din cauza pandemiei.
 
Promovează salvarea câinilor, faptul că toţi câinii, indiferent de aspectul lor, merită să fie iubiţi", a spus dna Mathy.
 
Când Benally l-a adoptat pe Mr. Happy Face de la un adăpost din Arizona, "personalul adăpostului a încercat să mă pregătească pentru ceea ce urma să văd", a scris ea pe site-ul concursului. Mr. Happy Face locuia la adăpost de "ceva timp", iar un veterinar a estimat că mai avea doar câteva săptămâni sau cel mult o lună de trăit.
 
Mi-am jurat că în acea zi va fi atât de iubit încât nu-şi va aminti niciodată cât de groaznică a fost viaţa lui anterioară", a scris Benally. Mr. Happy Face este deja de 10 luni în noua sa casă.
 
Locul al doilea, cu un premiu de 1.000 de dolari, i-a revenit lui Wild Thang, un supravieţuitor al bolii de carii, care acum nu mai are dinţi, cu o limbă mereu proeminentă.
 
Wild Thang era o "dezordine adorabilă", a spus Mathy, adăugând: căţelul "arăta ca şi cum ar fi avut 50 de kilograme, dar cântărea doar şase kilograme, pentru că era numai blană".
 
Printre câştigătorii concursurilor anterioare se numără Scamp the Tramp, "un câine de rasă necunoscută cu ochi mici, fără dinţi şi picioare scurte şi butucănoase" în 2019, precum şi Martha, un mastiff napolitan cu "ochi roşii şi căzuţi, salivă incontrolabilă şi piele lăbărţată" în 2017.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici