Muzeul Luvru va putea fi vizitat via iPhone şi iPod

Muzeul Luvru va putea fi vizitat de pe telefoanele mobile, după lansarea, joi, a unei aplicaţii pentru iPhone şi iPod, care permite vizualizarea colecţiilor instituţiei, a sălilor de expoziţie şi a arhitecturii sale.

179 afișări
Imaginea articolului Muzeul Luvru va putea fi vizitat via iPhone şi iPod

Muzeul Luvru va putea fi vizitat via iPhone şi iPod (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aplicaţia, disponibilă în limbile engleză şi franceză, poate fi descărcată gratuit.

Ea permite deţinătorilor acestor aparate să descopere "în orice loc şi la orice oră" o selecţie a celor mai frumose opere ale muzeului, însoţite de comentarii, detalii şi conţinut video. Utilizatorii aplicaţiei se pot plimba, virtual, în muzeu, se arată într-un comunicat emis de conducerea instituţiei.

Aplicaţia mai oferă acces şi la informaţii practice referitoare la muzeu şi anume date privind orarul şi tarifele.

Anunţul lansării acestei aplicaţii a fost făcut cu ocazia deschiderii, sâmbătă, a unui magazin Apple în galeria comercială Carrousel du Louvre din Paris, primul de acest fel din Franţa.

Prezent online din 1995, muzeul Luvru a utilizat întotdeauna instrumente care să permită un acces cât mai mare publicului la operele sale. Prin intermediul aplicaţiei, muzeul apelează, pentru prima oară, la un program destinat unui obiect personal.

Site-ul muzeului francez, www.louvre.fr, înregistrează circa 10 milioane de vizite pe an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici