NASA va folosi vechiul logo "Worm" pentru Misiunea Artemis II

  • Emblema "Worm" a fost readusă la viaţă şi aplicată pe propulsoarele rachetei misiunii Artemis II, marcând întoarcerea la rădăcinile NASA în pregătirea pentru următoarea misiune lunară.
  • Reînvierea logo-ului aduce un sentiment nostalgic şi subliniază importanţa sa în explorarea spaţiului, reprezentând aspiraţiile umanităţii pentru descoperiri interplanetare.
  • Aplicarea meticuloasă a emblemei pe propulsoare a implicat tehnici de pictură complexe şi reflectă angajamentul NASA pentru explorare şi inovaţie în viitorul explorării spaţiale.
168 afișări
Imaginea articolului NASA va folosi vechiul logo "Worm" pentru Misiunea Artemis II

NASA va folosi vechiul logo "Worm" pentru Misiunea Artemis II

NASA a reînviat emblema sa "worm", aplicând-o pe propulsoarele rachetei misiunii Artemis II, semnalând o întoarcere la rădăcinile agenţiei pe măsură ce se pregăteşte pentru următoarea sa misiune lunară, scrie Gizmodo. Programată pentru 2025, Artemis II îşi propune să readucă oamenii în orbita lunară, iar Artemis III planifică o aterizare pe suprafaţa lunară până în 2026. Emblema "worm", caracterizată de litere roşii îndrăzneţe, a fost introdusă iniţial în anii 1970 şi de atunci a devenit sinonimă cu ambiţiile interplanetare ale NASA.

Reînvierea emblemei "worm" aduce un farmec nostalgic misiunii Artemis II, evidenţiind importanţa sa în explorarea spaţiului. Acest logo modernist, conceput de designerul Richard Danne, este aclamat ca una dintre cele mai recunoscute embleme realizate vreodată, concretizând aspiraţiile umanităţii în ceea ce priveşte explorarea spaţiului. Reapariţia sa pe propulsoarele Artemis II reflectă o fuziune între artă şi ştiinţă, simbolizând moştenirea şi spiritul pionieristic al NASA.

Aplicarea emblemei "worm" a implicat tehnici meticuloase de pictură, fiecare literă măsurând aproximativ 2 metri în înălţime care, în total, se întinde pe o distanţă de 25 de metri de la un capăt la altul, marcând un moment semnificativ în pregătirea misiunii. Reînvierea emblemei înlocuieşte emblema originală "meatball", reflectând o schimbare către un simbol mai modern şi iconic pentru agenţie.

Istoria emblemei "worm" se întoarce la Programul federal de îmbunătăţire a designului SUA, iniţiat de preşedintele Richard Nixon, care a provocat o reorganizare stilistică a emblemelor agenţiilor federale. Proiectată să fie curată, progresivă şi uşor de recunoscut, emblema "worm" a apărut ca o reprezentare potrivită a viziunii NASA pentru viitor. Pe măsură ce NASA se pregăteşte să îşi înceapă misiunea lunară, reînvierea emblemei "worm" simbolizează o reangajare în explorare şi descoperire, deschizând o nouă eră de explorare şi inovaţie spaţială.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici