Noi dovezi legate de asasinarea lui JFK

Mai multe documente vechi care au legătură cu asasinarea fostului preşedinte american John F. Kennedy, inclusiv o transcriere suspectă a unei convorbiri dintre asasinul lui, Lee Harvey Oswald, şi ucigaşul acestuia, Jack Ruby, vor fi făcute publice, luni, în oraşul Dallas, SUA.

39 afișări
Imaginea articolului Noi dovezi legate de asasinarea lui JFK

Documente vechi, descoperite recent, stârnesc controverse în legătură cu asasinarea lui JFK

Potrivit publicaţiei Dallas Morning News, procurorul general al districtului Dallas, Craig Watkins, care a făcut descoperirea, va prezenta documentele luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Morning News informează că documentele au fost găsite într-un vechi seif dintr-un tribunal din Dallas şi că printre acestea se numără scrisori personale redactate de un fost procuror general al districtului, Henry Wade, care s-a ocupat de procesul lui Jack Ruby.

Ruby l-a asasinat pe Oswald la două zile după asasinarea preşedintelui.  

De asemenea, au fost descoperite înregistrări oficiale din timpul procesului lui Ruby, un toc de pistol şi haine care se pare că au aparţinut lui Ruby şi Oswald, potrivit lui Watkins.

Un obiect care ar putea stârni controverse este o transcrire a unei convorbiri între Oswald şi Ruby, în care aceştia discută despre uciderea lui Kennedy ca măsură de a opri cercetările în rândul mafiei efectuate sub comanda fratelui fostului preşedinte, procurorul general Robert Kennedy.

Dallas Morning News informează că una dintre teoriile în legătură cu această transcriere este că ar face parte din manuscrisul scenariului unui film pe care l-a scris Wade. Filmul nu a fost niciodată realizat.

Transcrierea seamănă cu o alta, publicată de Comisia Warren, care a anchetat asasinarea lui Kennedy şi a concluzionat că Oswald a acţionat de unul singur. Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a determinat că o altă convorbire între Oswald şi Ruby - de data aceasta despre asasinarea guvernatorului statului Texas John Connally - a fost un fals, mai informează publicaţia americană.

Connally se afla în maşină cu Kennedy şi a fost, la rândul lui, rănit în acest atac, care a avut loc pe 22 noiembrie 1963, în Dallas.

Documentele ar putea constitui un cadou oferit de Ziua Preşedinţilor, sărbătorită anul acesta pe 18 februarie, celor care clădesc teorii ale conspiraţiilor şi care nu cred versiunea guvernului SUA potrivit căreia Oswald a acţionat de unul singur când l-a împuşcat pe Kennedy.

Proprietarul unui club de noapte, Ruby l-a împuşcat mortal pe Oswald, în timp ce acesta era escortat de poliţie la o închisoare. Ruby a murit câţiva ani mai târziu, din cauza unui cancer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici