Noul film din seria "Ninja Turtles" ar putea avea consecinţe nefaste pentru broaştele ţestoase - VIDEO

O asociaţie care militează pentru protejarea broaştelor ţestoase din Malibu, una dintre plajele din Los Angeles, a tras un semnal de alarmă, luni, în legătură cu consecinţele pe care lansarea iminentă a filmului "Ninja Turtles" le va avea asupra acestor animale.

406 afișări
Imaginea articolului Noul film din seria "Ninja Turtles" ar putea avea consecinţe nefaste pentru broaştele ţestoase - VIDEO

Noul film din seria "Ninja Turtles" ar putea avea consecinţe nefaste pentru broaştele ţestoase

Asociaţia reaminteşte faptul că lansarea din 1990 a unui precedent film adaptat din revistele de benzi desenate Ţestoasele Ninja a dus la o creştere spectaculoasă a numărului de ţestoase care au fost cumpărate, dar acele animale au fost apoi în majoritatea lor abandonate.

"Din păcate, copiii nu înţeleg faptul că ţestoasele adevărate nu zboară, nu fac cascadorii, nici acele acrobaţii făcute de rudele lor fictive din cinematografie", au declarat fondatorii asociaţiei American Tortoise Rescue, Susan Tellem şi Marshall Thompson, într-o scrisoare deschisă.

"Părinţii, care vor să le facă copiilor lor pe plac, cumpără ţestoase vii, care sfârşesc prin a se îmbolnăvi în acvarii (...) iar, mai târziu, ţestoasele sunt aruncate ilegal în râuri, în lacuri, în tomberoane sau în toalete sau plasate în adăposturi supraaglomerate pentru animale", afirmă semnatarii scrisorii, care avertizează, de asemenea, în legătură cu riscul de contaminare a populaţiei umane cu salmonella, întrucât broaştele ţestoase sunt uneori purtătoare ale acestei bacterii patogene.

"Nu recomandăm ţestoase vii pentru copiii mai mici de 13 ani, din cauza expunerii la salmonella şi pentru că acei copii îşi pierd repede interesul faţă de broaştele ţestoase", au declarat Susan Tellem şi Marshall Thompson.

Ţestoasele Ninja sunt personaje fictive inspirate dintr-o revistă de benzi desenate apărută în 1983, care au generat numeroase adaptări animate pentru televiziune, marele ecrane şi jocuri video.

O nouă versiune cinematografică, intitulată "Teenage Mutant Ninja Turtles", cu o acţiune destinată spectatorilor cu vârste de peste 13 ani, va fi lansată vineri în Statele Unite şi Canada. Distribuit de Paramount, filmul, cu Megan Fox în distribuţie, va avea premiera pe marile ecrane din România pe 22 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici