Noul roman al lui Dan Brown ţine librăriile deschise noaptea

Lansarea celui mai recent roman al lui Dan Brown, "The Lost Symbol", cel mai aşteptat eveniment din industria cărţii de la apariţia ultimului volum din seria "Harry Potter", în 2007, ţine aproape 190 de librării deschise până la miezul nopţii, în ziua lansării, marţi, informează presa americană.

162 afișări
Imaginea articolului Noul roman al lui Dan Brown ţine librăriile deschise noaptea

Noul roman al lui Dan Brown ţine librăriile deschise noaptea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit The Wall Street Journal, în pofida euforiei provocate de lansare, distribuitori online de carte, precum Amazon.com, Barnes & Noble şi Borders Group Inc. acordă în continuare reduceri la vânzarea cărţii. După o vară în care nu s-au înregistrat succese de vânzări, măsura are ca scop atragerea de clienţi. Astfel, Amazon comercializează romanul "The Lost Symbol", editat de Random House, la preţul de 16,17 dolari, cu o reducere de 46% faţă de preţului iniţial.

Scriitorul Dan Brown a anunţat că nu vrea ca "The Lost Symbol" să devină cu studiu de caz pentru stabilirea preţurilor în industria comerţului online de carte. "În calitate de autor, vrei ca romanul publicat să fie disponibil în cât mai multe formate", a spus el.

"Luând în considerare volumul impresionant de precomenzi, ne aşteptăm ca apariţia să fie un succes istoric", a spus Sessalee Hensley, de la Barnes & Noble, care a anunţat că 188 din cele 511 lanţuri de librării vor rămâne deschise până după 12 noaptea în ziua lansării, special pentru fanii autorului.

Niciuna dintre lansările de carte din ultimii ani nu a reuşit să surclaseze succesul de vânzări al romanului "Codul lui Da Vinci". Peste 81 de milioane de ediţii tipărite ale cărţii lui Dan Brown au fost vândute în plan mondial.

În trecut, criticii nu au fost blânzi cu stilul lui Dan Brown, unii calificându-l drept "înspăimântător". Scriitorul Salman Rushdie a declarat despre "Codul lui Da Vinci" că este "un roman atât de prost încât cel mai prost roman pare bun prin comparaţie".

Vaticanul a acuzat romanul "Codul lui Da Vinci" şi produsele sale derivate, inclusiv adaptarea pentru marile ecrane, cu Tom Hanks în rolul principal, de anti-catolicism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici