O actriţă din "Orange Is The New Black", prima persoană transgender de pe coperta revistei Time

Laverne Cox, star al serialului "Orange Is The New Black", a devenit prima persoană transgender din lume care a fost invitată să pozeze pentru coperta prestigioasei reviste Time.

361 afișări
Imaginea articolului O actriţă din "Orange Is The New Black", prima persoană transgender de pe coperta revistei Time

Laverne Cox (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Laverne Cox a devenit prima persoană transgender care a apărut pe coperta revistei Time, la o lună după ce fanii actriţei au protestat faţă de neincluderea acesteia pe lista celor mai influente 100 de persoane de lume, alcătuită în fiecare an de această publicaţie americană, informează contactmusic.com.

Coperta revistei Time prezintă o fotografie a actriţei, însoţită de titlul articolului care îi este dedicat - "The Transgender Tipping Point" -, în care Laverne Cox vorbeşte despre experienţele din viaţa ei personală şi despre lupta ei pentru drepturile persoanelor transgender.

În aprilie, editorii revistei Time au publicat lista anuală a celor mai influente 100 de persoane din lume, însă Laverne Cox nu a fost inclusă pe această listă, deşi fanii americani au votat într-un număr foarte mare pentru includerea ei.

Mulţi cititori au fost revoltaţi de decizia editorilor de la Time şi au iniţiat o campanie pentru adăugarea ulterioară a actriţei în acea listă anuală.

Editorii de la Time Magazine nu au dorit să comenteze acea situaţie, iar Laverne Cox a preferat să mulţumească cititorilor revistei pentru sprijinul acordat, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter: "Dragostea şi sprijinul vostru înseamnă mult mai mult pentru mine decât includerea pe acea listă".

După decizia revistei Time de a-i dedica numărul din această săptămână, Laverne Cox a mulţumit din nou cititorilor, joi, printr-un mesaj publicat de această dată pe Facebook.

"Ce cadou aniversar minunat! Da, astăzi este ziua mea de naştere şi tocmai am apărut pe coperta revistei Time! Este o ştire foarte importantă şi, totodată, un punct de cotitură în istoria naţiunii şi ţării noastre, unde nu mai este acceptabil ca vieţile persoanelor transgener să fie stigmatizate, ridiculizate, incriminate şi batjocurite".

Laverne Cox este o actriţă americană, vedetă de reality show şi producătoare de televiziune, cunoscută în special pentru rolul Sophia Burset din serialul "Orange Is The New Black" produs de platforma online Netflix. Ea a apărut şi în calitate de concurent în primul sezon al reality show-ului "I Want to Work for Diddy" produs de VHI1 şi a produs şi prezentat serialul TV "TRANSform Me", produs de acelaşi post de televiziune.

Potrivit accept-romania.ro, termenul transgender se referea iniţial la persoane care adoptau în permanenţă rolul social care nu era asociat cu sexul lor la naştere, dar care nu făceau apel la chirurgie genitală ca modalitate de a suprima acest rol de gen. În timp ce travestiţii se îmbracă episodic în haine specifice sexului opus, iar transexualii îşi modifică definitiv organele sexuale, transgenderii îşi schimbă cu regularitate genul social prin mijloace non-chirurgicale. "Transgender" este un termen care include diferite varietăţi ale identităţii de gen. În această categorie intră acele persoane care nu se simt comfortabil într-un anumit gen sau care nu corespund, prin imagine sau comportament, normelor asociate unui anumit gen: travestiţi, transsexuali, persoane intersexuale (hermafrodiţi), bărbaţi efeminaţi, femeile cu aspect masculin etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici