O britanică suferind de migrenă acută a început să vorbească cu accent franţuzesc - VIDEO

O femeie în vârstă de 49 de ani care locuieşte în sudul Marii Britanii a început să vorbească cu accent franţuzesc după o migrenă puternică, devenind astfel unul dintre cele 60 de cazuri de "sindrom al accentului străin" diagnosticate pe plan mondial până în prezent.

51 afișări
Imaginea articolului O britanică suferind de migrenă acută a început să vorbească cu accent franţuzesc - VIDEO

O britanică suferind de migrenă acută a început să vorbească cu accent franţuzesc

Kay Russell, care locuieşte în localitatea Cheltenham din sudul Marii Britanii, a declarat pentru cotidianul Gloucester Echo că nu a încercat "să vorbească cu accent", că nu cunoaşte limba franceză, iar acest lucru reprezintă pentru ea "un handicap".

Incidentul s-a petrecut în ianuarie 2010. Kay Russell a mers la culcare suferind de o migrenă puternică şi s-a trezit a doua zi vorbind cu un pronunţat accent franţuzesc.

Cei care nu o cunosc cred că Russell este o franţuzoaică locuind în Marea Britanie sau o persoană originară din Europa de Est.

Persoanele care au acest sindrom al accentului străin suferă în realitate de o tulburare de vorbire, iar cei care le ascultă sunt tentate să le atribuie un accent străin din cauza acestor schimbări de pronunţie.

Sindromul accentului străin este cauzat de distrugeri ale anumitor zone ale creierului asociate cu vorbirea, provocate de un atac cerebral sau un traumatism cranian.

Sindromul a fost identificat pentru prima oară în anii 1940 şi a rămas până în prezent una dintre cele mai rare afecţiuni cunoscute.

Modificarea pronunţiei poate fi permanentă sau poate să dureze doar câteva ore. Nu se cunoaşte deocamdată niciun tratament eficient pentru acest sindrom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici