O cuşcă de dinozar din filmul "Jurassic Park", scoasă la licitaţie pe eBay

O cuşcă de dinozaur folosită ca obiect de recuzită în filmul "Jurassic Park" din 1993 a fost scoasă la licitaţie pe site-ul eBay şi ar putea fi vândută cu peste 100.000 de dolari.

160 afișări
Imaginea articolului O cuşcă de dinozar din filmul "Jurassic Park", scoasă la licitaţie pe eBay

O cuşcă de dinozar din filmul "Jurassic Park", scoasă la licitaţie pe eBay

La momentul publicării acestor informaţii, cu doar câteva zile înainte de încheierea licitaţiei, preţul de vânzare a ajuns deja la 99.900 de dolari. Cuşca, realizată din lemn şi metal, este scoasă la vânzare de un colecţionar din Los Angeles şi prezintă, potrivit descrierii oficiale, "urme semnificative de uzură", informează contactmusic.com.

Realizată sub forma unui container metalic de culoare gri, cuşca are o înălţime de 2,4 metri, o lăţime de 1,8 metri, o lungime de 3,9 metri şi cântăreşte câteva sute de kilograme.

Cuşca a apărut într-o scenă celebră din filmul "Jurassic Park", în care un paznic este atacat şi ucis în mod spectaculos de un velociraptor, în timp ce încerca să mute acel dinozaur într-o cuşcă permanentă.

Pentru a îndulci puţin termenii financiari ai tranzacţiei, organizatorii licitaţiei oferă însă şi "o garanţie de returnare a banilor", în cazul în care viitorul cumpărător se lasă purtat de val, din cauza pasiunii sale de colecţionar, şi uită că locuieşte într-un apartament de mici dimensiuni.

"Secvenţa de deschidere a peliculei «Jurassic Park» este fără îndoială una dintre cele mai memorabile scene din film şi oricine a văzut «Jurassic Park» îşi va aminti imediat de acest obiect de recuzită incredibil", se afirmă pe site-ul licitaţiei. Se pare că această cuşcă este, totodată, una dintre cele folosite pentru a decora covorul roşu de la premiera mondială a filmului din 1993.

Licitaţia se va încheia pe site-ul eBay pe 5 februarie.

La 21 de ani după lansarea filmului, interesul publicului pentru această franciză SF a devenit din nou tot mai intens, întrucât producătorii de la Hollywood au anunţat că vor lansa un nou lungmetraj din seria "Jurassic Park" în anul 2015.

Avându-l în rolul principal pe Chris Pratt, noul film cu dinozauri este descris de regizorul său, Colin Trevorrow, drept "o nouă teroare SF, cu aventuri care au loc la 22 de ani după evenimentele oribile din «Jurassic Park»".

Cel de-al patrulea film din franciza "Jurassic Park" va fi lansat pe marile ecrane nord-americane pe 12 iunie 2015.

Precedentele trei lungmetraje din această franciză SF - "Jurassic Park" (1993), "Lumea Dispărută: Jurassic Park/ The Lost World: Jurassic Park" (1997) şi "Jurassic Park III" (2001) - au obţinut împreună încasări de peste 2 miliarde de dolari pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici