O expoziţie de fotografii rare cu Marilyn Monroe, vernisată în Polonia

O expoziţie de fotografii provenind dintr-o colecţie unică ce include aproape 4.000 de imagini cu Marilyn Monroe, dintre care unele nu au fost niciodată expuse în public, a fost inaugurată luni în Varşovia.

324 afișări
Imaginea articolului O expoziţie de fotografii rare cu Marilyn Monroe, vernisată în Polonia

Marilyn Monroe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dintre aceste fotografii, câteva zeci vor fi expuse timp de o lună la galeria Asociaţiei artiştilor fotografi polonezi, aflată în apropiere de Castelul Regal din Varşovia.

Fotografiile au fost realizate de un prieten al actriţei americane, fotograful Milton Green, şi aparţin trezoreriei statului polonez, care le-a obţinut în urma unei tranzacţii de achitare a unei datorii externe, la începutul anilor 1990.

Colecţia, care a ajuns luna trecută în Polonia, a fost păstrată timp de mai bine de un deceniu în câteva cutii din carton, la New York, informează ştiri publicate în presa poloneză.

Trezoria de stat din Polonia intenţionează să vândă colecţia cu ocazia unei licitaţii, ce va avea loc la o dată care nu a fost precizată. Potrivit estimărilor, întreaga colecţie ar putea fi vândută cu aproximativ 560.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici