O înregistrare video cu prima apariţie TV a lui Sean Connery a fost descoperită în podul unei case

O înregistrare video, considerată pierdută, a primei apariţii la televizor a actorului Sean Connery, într-un spectacol de teatru trasmis în direct, în 1957, de postul BBC, a fost descoperită în podul casei regizorului Alvin Rakoff.

150 afișări
Imaginea articolului O înregistrare video cu prima apariţie TV a lui Sean Connery a fost descoperită în podul unei case

Sean Connery (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Fostul star al francizei "James Bond" a jucat rolul pugilistului Malcolm "Mountain" MCClintock în spectacolul pentru televiziune "Requiem for a Heavyweight", de Rod Serling, care a fost transmis în direct de postul BBC, informează contactmusic.com.

BBC nu a înregistrat oficial acest spectacol, însă regizorul Alvin Rakoff a înregistrat show-ul pentru a fi păstrat în arhiva proprie şi a depozitat materialul filmat în podul casei sale, amintindu-şi de acesta abia recent, în timpul unui interviu.

"Atunci m-am gândit deodată: «Poate că este o piesă importantă». Şi am discutat cu bărbatul din cabina de sunet şi l-am rugat să înregistreze totul pe bandă de magnetofon, ca să aibă o întregistrare audio", a declarat Alvin Rakoff într-un interviu pentru BBC, amintindu-şi de decizia de a filma spectacolul.

În spectacolul de teatru "Requiem for a Heavyweight" creat iniţial pentru televiziunea americană, cu Jack Palance în rolul principal, a jucat şi Michael Caine, show-ul fiind regizat de Alvin Rakoff.

În versiunea pentru BBC, rolul lui MCClintock urma să fie jucat de Jack Palance, care a declinat oferta, iar Rakoff avea să declare ulterior că iubita lui de la acea vreme, actriţa Jacqueline Hill, l-a convins să îl distribuie pe Sean Connery, aflat pe atunci la început de carieră.

"Am primit un telefon de la agentul lui Palance, care a spus: «Jack n-o să accepte rolul.» Se ivise ceva mai bun şi el nu voia să vină în Anglia. Şi Hill m-a întrebat: «L-ai văzut pe Sean? (...) Femeile o să-l iubească», o afirmaţie uluitoare, dar era adevărat, femeile îl adorau şi atunci l-am sunat, am restrâns opţiunile la doi actori şi Sean a primit rolul", a spus Alvin Rakoff.

Sean Connery şi-a început cariera artistică în anii '60, devenind cunoscut cu rolul agentului secret 007, din celebra serie "James Bond". Scoţianul a jucat în multe filme, din genuri foarte diferite, precum "Indiana Jones şi Ultima cruciadă", "Vânătoarea lui Octombrie Roşu", "Cavalerii mesei rotunde", "Liga", "Numele trandafirului", "Capcană pentru hoţ" şi "Incoruptibilii", de Brian de Palma, cu acesta din urmă câştigând premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar în 1988.

În 2006, Sean Connery a fost omagiat de elita Hollywood-ului, când Institutul de Film American i-a decernat premiul pentru întreaga carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici