O meduză uriaşă, descoperită pe o plajă din Australia

O meduză uriaşă, care face parte dintr-o specie deocamdată necunoscută, a eşuat în această săptămână pe o plajă australiană, au anunţat, joi, oamenii de ştiinţă din această ţară.

521 afișări
Imaginea articolului O meduză uriaşă, descoperită pe o plajă din Australia

O meduză uriaşă, descoperită pe o plajă din Australia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Organismul marin, alcătuind o mare masă vâscoasă cu un diametru de 1,5 metri, a fost descoperit de o familie pe o insulă din Tasmania.

Potrivit biologului Lisa Gershwin, exemplarul eşuat pe plajă este înrudit cu meduza cu coamă de leu, o specie ale cărei exemplare pot ajunge la diametre de doi metri.

"Cunoaştem această specie, însă ea nu a fost deocamdată clasificată", a adăugat Lisa Gershwin, precizând că oamenii de ştiinţă au remarcat de câteva săptămâni o proliferare a meduzelor uriaşe în apele tasmaniene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici