VIDEO  O minge de foc "incredibilă", care traversează cerul, a fost surprinsă deasupra Scoţiei şi Irlandei de Nord

  • O minge de foc a fost observată miercuri traversând cerul nopţii deasupra Scoţiei şi Irlandei de Nord, în ceea ce un astronom a descris ca fiind o privelişte "incredibilă".
  • Reţeaua britanică Meteor Network spune că, după ce a investigat sute de rapoarte, crede că obiectul a fost un "deşeu spaţial”.
6336 afișări
Imaginea articolului O minge de foc "incredibilă", care traversează cerul, a fost surprinsă deasupra Scoţiei şi Irlandei de Nord

Sursa foto: Twitter

UK Meteor Network a declarat că a primit rapoarte despre o ”minge de foc” care a căzut în jurul orei 22:00 BST şi crede că aceasta se îndrepta spre nord, deasupra coastei dintre Scoţia şi Irlanda de Nord
 
Steve Owens, astronom şi comunicator ştiinţific la Glasgow Science Centre, a spus că a fost o "minge de foc strălucitoare". „A fost incredibil, stăteam în sufrageria mea la exact ora 10 noaptea trecută şi am văzut pe fereastra dinspre sud această minge de foc strălucitoare, acest meteorit străbătând cerul, şi mi-am dat seama că era ceva special pentru că puteam vedea prin norul spart: nu era perfect vizibil, puteam vedea că se fragmenta, se rupea, se desprindea din el”.
 
Owens a spus că observarea a fost neobişnuită prin durata sa, potrivit The Guardian.
 
„În mod normal, dacă vezi un meteorit sau o stea căzătoare, acestea sunt doar nişte dungi mici de lumină, care durează o fracţiune de secundă. Acesta a străbătut cerul timp de cel puţin 10 secunde, probabil mai mult, şi a călătorit dinspre sud spre vest, aşa că a fost o privelişte incredibilă”.
 
El a spus că, deşi este posibil să fi aterizat, este "foarte puţin probabil" să fi fost în Scoţia.
 
În mod normal, aceste mici dungi de lumină, aceste mici stele căzătoare, toate ard şi totul dispare şi se evaporă în atmosferă, dar chestia de noaptea trecută a fost mai mare decât un pic de praf", a spus Owens. „Cea de noaptea trecută ar fi putut fi de mărimea unei mingi de golf sau poate a unei mingi de crichet, poate mai mare de atât, aşa că nu este cu siguranţă imposibil ca bucăţi să fi aterizat. Părea că se deplasează pe o distanţă destul de mare, aşa cum fac aceste lucruri, şi era destul de plat pe cer, aşa cum l-am văzut eu".
 
Owens a declarat că UK Meteor Network încearcă să calculeze traiectoria mingii de foc pe baza a sute de rapoarte din Scoţia şi Irlanda de Nord.
 
El a spus: „Mi s-a părut că se îndrepta spre vest şi, având în vedere că oamenii din Irlanda de Nord au raportat că au văzut-o, ar fi putut foarte bine să treacă peste uscat şi să ajungă în Atlantic. Cu siguranţă nu este imposibil să fi aterizat: găsirea lui va fi o provocare”.
 
Joi dimineaţă, reţeaua britanică Meteor Network a declarat că, în opinia sa, obiectul era probabil un rest spaţial care "ar fi aterizat în Atlantic, la sud de Hebride".
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici