O reclamă cu Paris Hilton ofensează femeile din Brazilia - VIDEO

O reclamă în care Paris Hilton apare într-o rochie sexy, atingându-se cu o cutie de bere, a atras nemulţumirea Secretariatului brazilian pentru Problemele Femeilor, care consideră că afişul insinuează că femeile ar fi obiecte folosite pentru plăceri senzuale.

45 afișări
Imaginea articolului O reclamă cu Paris Hilton ofensează femeile din Brazilia - VIDEO

O reclamă cu Paris Hilton ofensează femeile din Brazilia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reclama nu este foarte explicită, mai ales într-o ţară în care femeile apar peste tot îmbrăcate foarte sumar. Însă organizaţiile abilitate sunt de părere că reclamele la bere nu pot trata femeile ca şi cum ar fi obiecte folosite pentru plăceri senzuale, informează accesshollywood.com.

"Este o reclamă care devalorizează femeile, în particular femeile blonde", a declarat purtătorul de cuvânt al Secretariatului brazilian pentru Problemele Femeilor, care a primit numeroase plângeri.

În foarte multe reclame braziliene la bere apar femei purtând doar bikini, dar de obicei sunt poziţionate în apropierea plajelor, potrivit lui Eduardo Correia, purtător de cuvânt al Conar, agenţie care supravegehează mesajele comerciale în mass-media.

"Problema cu această reclamă nu este absenţa hainelor, ci natura sa senzuală. O femeie în bikini pe plajă nu e neapărat senzuală, depinde de context", a mai spus Correira.

Conar este o agenţie privată, care nu poate obliga din punct de vedere legal o companie să retragă de pe piaţă o reclamă. Potrivit lui Correira, în cei 23 de ani de existenţă, Conar a efectuat peste 7.000 de investigaţii şi niciuna dintre recomandările sale nu a fost ignorată.

Campania pentru berea Devassa s-a derulat şi online. Pe site-ul campaniei, Hilton apare purtând doar lenjerie şi pantofi cu tocuri înalte.

Hilton a fost în Brazilia săptămâna trecută, în perioda Carnavalului, pentru lansarea campaniei. Presa locală a publicat fotografii cu Paris Hilton târându-se pe podeaua unui camere VIP, în timpul unei parade de samba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici