O sticlă de vin franţuzesc învechit în spaţiu a fost scoasă la licitaţie. Cât costă vinul ce a petrecut 440 de zile pe orbită

  • O sticlă de vin franţuzesc învechit în spaţiu a fost pus la pus în vânzare de către casa de licitaţii Christie's.
  • Da, ai citit bine! Vinul a fost literalmente maturat pe orbita Pământului timp de 14 luni.
  • Casa de licitaţii estimează că sticla ar putea fi vândută cu până la 1 milion de dolari.
930 afișări
Imaginea articolului O sticlă de vin franţuzesc învechit în spaţiu a fost scoasă la licitaţie. Cât costă vinul ce a petrecut 440 de zile pe orbită

Foto: Ilustratie New York Post

Sticla de vin este un 2000 Petrus, un roşu exclusiv de talie mondială produs din struguri Merlot din regiunea viticolă Pomerol din Bordeaux.

"Această sticlă de Petrus 2000 marchează un pas important în urmărirea dezvoltării şi obţinerii unei mai bune înţelegeri a maturării vinului", a declarat Tim Triptree, director internaţional al departamentului de vinuri şi băuturi spirtoase al casei de licitaţii.

Încasările vor merge la compania europeană privată de rachete Space Cargo Unlimited, care a lansat 12 sticle de Petrus 2000 într-o călătorie către Staţia Spaţială Internaţională în noiembrie 2019, parte a unei serii de experimente în viticultură şi microgravitate, relatează Reuters.

Compania a declarat că aşa-numita sa misiune WISE a marcat primul program privat de cercetare spaţială aplicată din lume.

Zece sticle de Petrus au fost transportate înapoi pe Pământ de la staţia spaţială în ianuarie a acestui an, la bordul unei capsule de marfă SpaceX, după ce au petrecut aproape 440 de zile, sau aproximativ 300 milioane de km pe orbită.

Vinul s-a întors la Bordeaux, unde o sticlă a fost deschisă pentru un test de gust la Institutul pentru Cercetarea Vinului şi Viei la care au luat parte o serie de degustători renumiţi care l-au comparat cu probeale aceluiaşi Petrus care au rămas pe Pământ.

„Din experienţa anterioară a acestui vin, această sticlă pare mai evoluată decât m-aş aştepta de la o sticlă de Petrus 2000, în vârstă de 21 de ani”, a precizat unul dintre degustători.

O singură sticlă de vintage Petrus din 2000 se vinde în mod normal cu 30.000 de dolari, dar pentru vinul spaţial compania de licitaţii speră să obţină 1 milion de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici