O sticlă de whisky scoţian rar, scoasă la licitaţie de la 2 milioane de dolari

O sticlă de whisky scoţian estimată la 2 milioane de dolari, care face parte din colecţia omului de afaceri Richard Gooding, ce a reuşit de-a lungul vieţii să adune peste 3.900 de astfel de băuturi, unele dintre ele fiind extrem de scumpe, va fi scoasă la licitaţie anul viitor, potrivit Bloomberg.

850 afișări
Imaginea articolului O sticlă de whisky scoţian rar, scoasă la licitaţie de la 2 milioane de dolari

O sticlă de whisky scoţian rar, scoasă la licitaţie de la 2 milioane de dolari

Timp de două decenii, omul de afaceri şi filantropul din Colorado a petrecut numeroase ore explorând distilerii din Scoţia şi participând la licitaţii în căutarea celor mai bune şi mai rare exemplare de scotch. Gooding, care a murit în 2014, la 67 de ani, a adunat aproape patru mii de sticle de whisky, inclusiv unele rarităţi care s-ar putea vinde pentru aproape două milioane de dolari pe bucată.

Între 7 şi 17 februarie, respectiv 10 - 20 aprilie, vor avea loc două licitaţii online, în care va fi vândută cea mai mare colecţie privată de whisky, ce include un număr fără precedent de sticle din brand-uri celebre, precum Macallan, Bowmore şi Springbank.

Colecţionarii duc preţurile scotch-ului vechi şi rar până la niveluri colosale. În octombrie, casa de licitaţii Sotheby's a scos la licitaţie 467 de sticle deţinute de un alt colecţionar american, inclusiv un Macallan Fine & Rare din 1926 care a fost vândut pentru preţul record de 1,9 milioane de dolari. Una dintre sticle prezenta o etichetă creată de pictorul italian pop-art Valerio Adami. Acesta a pictat extrem de puţine astfel de etichete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici