O turmă de zimbri, filmată în pădurile din Neamţ. Printre animale este şi un pui de zimbru

  • O turmă de zimbri a fost filmată în pădurile din judeţul Neamţ.
  • Imaginile au fost obţinute în timpul unei acţiuni de monitorizare a faunei realizată de administratorii parcului natural.
8787 afișări
Imaginea articolului O turmă de zimbri, filmată în pădurile din Neamţ. Printre animale este şi un pui de zimbru

Sursa foto: Mediafaxfoto

Turma de zimbri a fost filmată de angajaţii Romsilva, regia care administrează rezervaţia naturală din judeţul Neamţ. Animalele au simţit prezenţa oamenilor şi au încercat să protejeze puiul de zimbru care îi însoţea.

„Imagini splendide cu o turmă de zimbri în libertate într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamţ într-o filmare realizată de colegii noştri în timpul acţiunilor de monitorizare. Se poate observa în imagini cum adulţii protejează puiul de zimbru şi ţin sub observaţie pe colegii noştri, care au păstrat distanţa de turmă. Specialiştii Romsilva monitorizează permanent zimbrii din Parcul Natural Vânători Neamţ”, au relatat, pe Facebook, reprezentanţii Romsilva.

În Parcul Natural Vânători Neamţ sunt eliberate anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după o selecţie riguroasă. În prezent acolo trăiesc 44 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate.

Parcul este situat în nordul judeţului Neamţ şi se întinde pe o suprafaţă de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare sunt acoperite cu pădure. Zona a fost inclusă în prestigiosul „Top 100 de destinaţii sustenabile” şi este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, în semilibertate şi în captivitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici