O zi la Muzeul Copiilor. Uite cum copilul tău se poate distra şi învăţa în acelaşi timp

  • Muzeul oferă 4 tururi ghidate, de marţi până duminică, între orele 10 şi 18.
  • Accesul este gratuit şi se face pe bază de rezervare online.
  • Copii învaţă prin jocuri şi experimente despre biologie, fizică, multimedia şi artele spectacolului.
252 afișări
Imaginea articolului O zi la Muzeul Copiilor. Uite cum copilul tău se poate distra şi învăţa în acelaşi timp

Mediafax

Un robot, un submarin, o rachetă, părţile corpului uman, bucătărie şi studio de televiziune. Unde să le pui pe toate, dacă nu într-un muzeu? Şi nu orice muzeu. Muzeul Copiilor din Capitală le oferă celor mici posibilitatea de a învăţa prin metode interactive.

Pentru Beatrice, camera corpului uman a fost cea mai interesantă.  Ea povesteşte că a aflat cum funcţionează sistemul osos şi cel muscular. Expoziţia cu informaţii despre anatomie a avut, se pare, cel mai mare succes în rândul copiilor.

”Am vizitat camera despre corpul uman, am fost în bucătărie, am fost la geografie, mai avem de intrat în camera cu experimente. Cel mai mult mi-a plăcut camera despre corpul uman, pentru că vreau să devin doctor,” spune Beatrice.

”Este un loc excepţional pentru copii, unde pot afla foarte multe lucruri, mai ales din punct de vedere interactiv. Chiar era nevoie de aşa ceva în Bucureşti pentru copii, pentru că şi în celelalte capitale europene sunt asemenea locuri şi cumva Bucureştiului îi lipsea,” este de părere un părinte.

Vizitatorii intră în camerele expoziţionale doar în grupuri de maximum 15 persoane şi respectă distanţa. De asemenea, pe tot parcursul turului vei găsi dispensere cu dezinfectant. Exponatele sunt şi ele dezinfectate, după fiecare grup care intră într-o cameră. 

”Muzeul este împărţit pe mai multe tururi, pentru că avem 110 camere expoziţionale. Parte dintre ele sunt cu expoziţie permanentă, parte dintre ele sunt cu expoziţie periodică. Unul dintre obiectivele principale este acela de a promova educaţia non-formală, prin învăţare experienţială, iar asta face şi special muzeul nostru, tocmai faptul că toate exponatele toate pot fi atinse, manevrate, copiii se pot juca cu ele,” precizează Cătălin Bîrsan, reprezentantul muzeului.

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici