Oamenii de ştiinţă folosesc lâna ca alternativă fără plastic pentru fermele de alge marine

  • O echipă de la Royal Agricultural University (RAU) din Cirencester a descoperit ecosisteme întregi pe lână atunci când aceasta este lăsată sub apă.
  • Cercetătorii spun că lâna ar putea înlocui frânghia de plastic în fermele de alge marine.
  • Se speră că descoperirea lor va oferi o soluţie la problema poluării marine cu plastic.
  • De asemenea, coarda de lână ar putea oferi noi venituri pentru crescătorii de oi, au declarat cercetătorii.
336 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă folosesc lâna ca alternativă fără plastic pentru fermele de alge marine

Oamenii de ştiinţă folosesc lâna ca alternativă fără plastic pentru fermele de alge marine

Lâna a fost lăsată într-un lac scoţian timp de opt luni.
 
Experţii au constatat că algele au crescut bine şi au atras şi alte creaturi marine, cum ar fi izopodele, care sunt crustacee, potrivit BBC.
 
Kate Drury, de la RAU, a declarat: „A fost ca şi cum ai avea alge marine, dar acestea îşi creează propriul ecosistem. Algele marine reţin şi azotul, aşa că, dacă aveţi o apă foarte poluată cu nitraţi din cauza îngrăşămintelor şi a altor industrii, atunci acestea colectează azotul”.
 
Fermele de alge marine pot acţiona ca un vast rezervor de carbon şi sunt considerate o soluţie la criza climatică.
 
„[Funia de lână] este complet biodegradabilă, aşa că, dacă este pierdută şi lăsată acolo unde nu ar trebui să fie, nu este la fel de agresivă în mediul înconjurător ca, de exemplu, funia de plastic. Deci, pe măsură ce se descompune, se descompune în componentele sale originale - plasticul nu o face”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici