Operaţia la care va fi supus Harvey Weinstein înainte de a fi judecat pentru abuzurile sexuale

Producătorul de film american Harvey Weinstein va fi operat la spate săptămâna aceasta, înainte de a fi judecat pentru abuzuri sexuale într-un proces programat să înceapă pe 5 ianuarie 2020, potrivit Reuters.

405 afișări
Imaginea articolului Operaţia la care va fi supus Harvey Weinstein înainte de a fi judecat pentru abuzurile sexuale

Sursa FOTO: Profimedia Images

Avocatul Donna Rotunno a declarat într-un comunicat că Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a fost implicat într-un accident de maşină în luna august.

Săptămâna trecută, procurorii care se ocupă de cazul Weinstein au cerut creşterea valorii cauţiunii acestuia de la 1 milion la 5 milioane de dolari, după ce acesta ar fi încălcat termenii supravegherii judiciare. O audiere în acest sens a fost stabilită pentru miercuri.

La sfârşitul lunii noiembrie, o cerere formulată de Weinstein de a i se anula două capete de acuzare privind abuzul sexual a fost respinsă. Decizia a fost considerată o victorie de către procurori, în condiţiile în care pe numele lui Weinstein au fost formulate cinci capete de acuzare privind abuzuri sexuale, inclusiv viol.

Iniţial, procesul în care este acuzat Weinstein trebuia să înceapă pe 9 septembrie, dar două noi capete de acuzare pentru comportament sexual agresiv şi reclamaţiile a două femei privind evenimente din 2006 şi 2013 i-au determinat pe avocaţii apărării să ceară mai mult timp pentru a putea pune la punct o apărare.

Procurorii au arătat că o a treia femeie va veni în faţa instanţei pentru a povesti cum a fost violată de Weinstein, în 1993. Procurorii au anunţat că Annabella Sciorra, actriţa cunoscută pentru rolul din serialul "Clanul Soprano/ The Sopranos", va depune mărturie, în pofida faptului că producătorul nu poate fi condamnat pentru această faptă, care a fost prescrisă.

Weinstein, cunoscut drept unul dintre cei mai influenţi producători de film din ultimele decenii, a pledat nevinovat la cinci capete de acuzare printre care se numără deja violul şi comportamentul sexual agresiv. Dacă va fi găsit vinovat riscă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

Cele două femei care au reclamat faptele lui Weinstein se numără printre cele aproximativ 70 de persoane care îl acuză pe producătorul de film de comportament nepotrivit şi agresiune sexuală. Weinstein a negat acuzaţiile şi a prezentat relaţiile sexuale cu victimele drept consensuale.

Peste 70 de femei, printre care actriţe precum Angelina Jolie, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiilor din Los Angeles şi Londra. La New York a fost şi inculpat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici