Oraşul canadian care işi va schimba denumirea. Locuitorii au votat noul nume

278 afișări
Imaginea articolului Oraşul canadian care işi va schimba denumirea. Locuitorii au votat noul nume

Profimedia

Micul oraş canadian Asbestos, situat în provincia Quebec, a decis că are nevoie de un alt nume şi să renunţe la actuala denumire, care înseamnă "azbest" în limba engleză, notează BBC. 
 
Oraşul, aflat la aproximativ 150 km (95 de mile) la est de Montreal, care găzduieşte aproximativ 7.000 de oameni, a votat să se numească ”Val-des-Sources.” 
 
Oraşul a fost odată gazda celei mai mari mine de azbest din lume.
 
Consiliul oraşului a declarat că vrea schimbarea numelui din raţiuni economice, deoarce denumirea i-a alungat pe investitorii străini.
 
"Întrucât cuvântul 'azbest' nu are o conotaţie pozitivă, în special în comunităţile anglofone, el reprezintă o frână pentru voinţa oraşului de a dezvolta relaţii economice cu exteriorul", a explicat municipalitatea locală în noiembrie 2019, caând a anunţat decizia de a schimba denumirea oficială a oraşului.
 
Noul nume a fost ales după o consultare îndelungată şi un vot al locuitorilor cu vârsta de peste 14 ani.
 
Aproximativ jumătate din locuitorii oraşului eligibili pentru a vota au făcut acest lucru. ”Val-des-Sources” a câştigat cu puţin peste 51% din voturi, în al treilea tur de scrutin.
 
Numele este „mai presus de toate, inspirator pentru viitor”, a spus primarul Hugues Grimard.
 
Alte posibilităţi pe lista scurtă au fost L'Azur-des-Cantons, Jeffrey-sur-le-Lac, Larochelle, Phénix şi Trois-Lacs.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici