Ozzy Osbourne: Black Sabbath va lansa ultimul album în 2016

Rockerul Ozzy Osbourne, solistul trupei Black Sabbath, a anunţat marţi că formaţia britanică intenţionează să înregistreze şi să lanseze un ultim album de studio în anul 2016, informează contactmusic.com.

401 afișări
Imaginea articolului Ozzy Osbourne: Black Sabbath va lansa ultimul album în 2016

Ozzy Osbourne: Black Sabbath va lansa ultimul album în 2016 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreţul britanic a spus că va înregistra acel ultim material discografic alături de Geezer Butler şi Tony Iommi în 2016, înainte de turneul de adio al formaţiei Black Sabbath.

"Plănuim ca anul viitor să înregistrăm un ultim album şi să susţinem un ultim turneu", a spus Ozzy Osbourne.

Precedentul disc al trupei Black Sabbath, intitulat "13", a fost lansat în anul 2013 şi a devenit primul album al formaţiei britanice care a ajuns pe primul loc în topul american. De asemenea, "13" a fost primul album înregistrat de Black Sabbath cu Ozzy Osbourne în calitate de solist, după materialul discografic "Never Say Die" din 1978.

Proiectul de reunire a membrilor grupului Black Sabbath nu îl include însă pe toboşarul Bill Ward, care s-a retras din trupă, invocând anumite chestiuni contractuale.

Bill Ward şi Ozzy Osbourne au avut recent, pe internet, un schimb de replici foarte acide, în timpul cărora toboşarul i-a cerut fostului său coleg să îşi ceară scuze pentru declaraţiile făcute la adresa talentului său. Ozzy Osbourne a refuzat să îşi ceară scuze.

Black Sabbath, o trupă britanică al cărei solist este Ozzy Osbourne, şi-a lansat albumul de debut - care poartă numele formaţiei - în America de Nord, în 1970.

Veteranii rockeri britanici au anunţat, în noiembrie 2011, că trupa Black Sabbath se va reuni în componenţa originală, incluzându-l pe Ozzy Osbourne în calitate de solist, cu ocazia lansării unui nou album.

Ozzy Osbourne a fost concediat din trupă în 1979, iar după plecarea lui, trupa britanică a cunoscut numeroase schimbări de componenţă. Cei patru muzicieni din componenţa originală s-au mai reunit în 1998, când au lansat albumul live "Reunion", şi apoi au mai susţinut concerte împreună, în anii 2000.

După ce a plecat din Black Sabbath, Ozzy Osbourne şi-a construit o carieră de succes în calitate de solist solo. Albumul solo "No More Tears", lansat de Ozzy Osbourne în 1991, a primit patru discuri de platină în SUA şi a avut parte de o primire călduroasă din partea publicului şi a criticilor. Următoarele albume - "Ozzmosis" (1995), "Down to Earth" (2001), "Under Cover" (2005), "Black Rain" (2007), deşi nu au mai avut acelaşi succes de public, au fost bine primite de critica de specialitate.

Ozzy Osbourne a susţinut un concert şi la Bucureşti, în octombrie 2011, în cadrul turneului mondial de promovare a celui mai recent material discografic al său, intitulat "Scream", lansat pe 15 iunie 2010.

Trupa Black Sabbath a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2006 şi a vândut, în total, peste 100 de milioane de albume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici