Video Paradă de fachiri, domniţe şi personaje din desene animate, la Festivalul "Sinaia Forever". FOTO, VIDEO

O paradă de fachiri, domniţe şi personaje din desene animate, atelierele creative şi cursuri de dans în aer liber au loc la Festivalul "Sinaia Forever", a cărui temă aleasă în acest an este "Inspiraţia", transmite corespondentul MEDIAFAX.

527 afișări

Festivalul "Sinaia Forever" a început vineri seara, cu o paradă la care au participat zeci de localnici, turişti şi personaje ce fac parte din povestea acestei ediţii, respectiv fachiri, domniţe şi persoane din desene animate, însoţite de fanfară.

Sâmbătă şi duminică, circa 50.000 de turişti sunt aşteptaţi să participe la "Sinaia Forever", pe care organizatorii îi învită să descopere Sinaia.

În cadrul festivalului ajuns la ediţia a 22-a, cu tema “Inspiraţia”, sunt pregătite atelierele creative şi de ştiinţă distractivă în orăşelul cunoaşterii, iar doritorii pot învăţa de la cei mai iscusiţi meşteşugari cum să transforme lemnul, sticla, lutul şi alte materiale în obiecte decorative.

Totodată, au loc cursuri de dans în aer liber, iar o echipă de căţărători îi învaţă pe doritori cum să se caţere pe un panou de escaladă.

“De mai bine de 20 de ani sărbătorim în cadrul acestui eveniment natura, bogăţia culturală şi istorică a oraşului. Tema ediţiei din acest an, <Inspitaţie>, este dedicată acestui izvor nesecat pe care Sinaia l-a oferit şi îl oferă în continuare cu generozitate compozitorilor, scriitorilor, arhitecţilor, pictorilor şi zi de zi, localnicilor şi turiştilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu.

Potrivit acesteia, festivalul a adus, de-a lungul anilor, în centrul atenţiei aspectele cu care locuitorii din Sinaia se mândresc, respectiv cultura, natura, istoria, bunul gust şi atitudinea.

La Festivalul "Sinaia Forever" vor mai avea loc concerte, spectacole de teatru, de balet, jocuri pentru copii şi o expoziţie de flori.

Festivalul se va încheia duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici