Penelope Cruz şi Javier Bardem, într-un film despre Pablo Escobar

Actorii Penelope Cruz şi Javier Bardem vor interpreta rolurile principale într-un nou film despre viaţa lui Pablo Escobar, unul dintre cei mai puternici şi periculoşi traficanţi de droguri din anii ’90, informează allocine.fr.

3189 afișări
Imaginea articolului Penelope Cruz şi Javier Bardem, într-un film despre Pablo Escobar

Penelope Cruz şi Javier Bardem, într-un film despre Pablo Escobar (Imagine: Mediafax Foto)

După Benicio del Toro care a jucat rolul traficantului columbian în lungmetrajul "Escobar: Paradise Lost", Javier Bardem îl va interpreta la rândul său pe Pablo Escobar în "Escobar", un film biografic pe afişul căruia se va afla şi soţia sa din viaţa reală, actriţa Penelope Cruz. Pelicula va avea la bază biografia "Loving Pablo, Hating Escobar", scrisă în 2008 de Virginia Vallejo.

Acesta va fi cel de-al patrulea proiect cinematografic în care Javier Bardem şi Penelope Cruz vor juca împreună, după producţiile "Iubire neîmplinită/ Jamón, jamón", "Vicky Cristina Barcelona" şi "Avocatul/ The Counselor".

Filmul, regizat de Fernando Leon de Aranoa pe baza unui scenariu propriu, va descrie relaţia pasională dintre Pablo Escobar şi Virginia Vallejo, care a fost amanta celebrului traficant din 1983 până în 1987.

Pelicula va fi produsă de compania EuropaCorp, iar printre producătorii executivi ai filmului se află Javier Bardem şi Dany Boon.

O veritabilă legendă a traficului de stupefiante, Pablo Escobar a început să lucreze ca traficant de droguri pe când era foarte tânăr. A reuşit să urce repede în ierarhie, devenind la un moment dat chiar membru al parlamentului columbian. Erou al poporului, Escobar a construit drumuri, case, spitale şi a făcut numeroase donaţii.

Şeful cartelului de droguri columbian a câştigat astfel 4 miliarde de dolari. La un moment dat, s-a situat pe locul al şaptelea în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

La începutul anului 1993, o operaţiune de mai multe sute de milioane de dolari, pusă la cale de guvernul american, a avut ca rezultat uciderea lui Pablo Escobar.

Javier Bardem, care a obţinut premiul Oscar în 2008, pentru rolul din "Nu există ţară pentru bătrâni/ No country for old men", regizat de fraţii Joel şi Ethan Coen, este şi un foarte cunoscut activist politic. În 2010, Javier Bardem a primit premiul pentru interpretare masculină la Festivalul de la Cannes, pentru rolul din filmul "Biutiful" al regizorului Alejandro González Iñárritu, pentru care a fost nominalizat în 2011 şi la premiul Oscar.

Penelope Cruz, în vârstă de 39 de ani, este cunoscută ca fiind muza regizorului spaniol Pedro Almodovar. Ea a devenit celebră cu rolul din filmul "Totul despre mama mea", pe care mentorul său l-a lansat în 1999. A fost nominalizată la premiile Oscar în 2007, pentru rolul din "Volver", tot sub semnătura lui Almodovar, dar şi în 2010, pentru interpretarea din musicalul "Nine". Printre filmele în care a mai jucat se numără "Belle Epoque" (1992), "Deschide ochii" (1997), "Femeia mereu deasupra" (2000), "Vanilla Sky - Deschide ochii" (2001) şi "Nu te mişca" (2004). Este prima actriţă spaniolă recompensată cu premiul Oscar pentru interpretare (2009, "Vicky Cristina Barcelona") şi prima actriţă spaniolă care a primit o stea pe Bulevardul gloriei - Walk of Fame - din Hollywood.

Penelope Cruz şi Javier Bardem au o relaţie din 2007 şi s-au căsătorit în iulie 2010. Cei doi artişti spanioli au împreună doi copii: Leonardo, născut pe 22 ianuarie 2011, şi Luna, născută pe 22 iulie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici