People's Choice Awards 2013 şi-a desemnat câştigătorii. Cine este marele învingător. LISTA completă a premiilor

Gala People's Choice Awards reprezintă un barometru important ce măsoară simpatia publicului pentru starurile de la Hollywood. Evenimentul marchează un punct de referinţă în sezonul premiilor cinematografice anuale, care culminează cu gala Oscar, ce va avea loc anul acesta pe 24 februarie.

1178 afișări
Imaginea articolului People's Choice Awards 2013 şi-a desemnat câştigătorii. Cine este marele învingător. LISTA completă a premiilor

People's Choice Awards 2013 şi-a desemnat câştigătorii. Cine este marele învingător (Imagine: Captura video People's Choice Awards)

Lungmetrajul "Jocurile foamei/ The Hunger Games" a fost marele învingător al galei People's Choice Awards, organizată miercuri seară, la Los Angeles, unde a obţinut cinci trofee, impunându-se inclusiv la categoria "filmul preferat al anului", informează Reuters.

Prezentată de actriţa Kaley Cuoco, gala People's Choice Awards 2013 a acordat trofee în peste 40 de categorii din domeniul cinematografiei, televiziunii şi muzicii. Aproximativ 475 de milioane de fani şi-au exprimat voturile pe site-ul organizatorilor (www.PeoplesChoice.com).

"The Hunger Games", realizat pe baza primului volum din trilogia scrisă de Suzanne Collins, a învins alte pelicule de acţiune - "The Avengers", "The Amazing Spider-Man", "The Dark Knight Rises" şi "Snow White and the Huntsman" - pentru a se impune la categoria "filmul preferat al anului".

Jennifer Lawrence, interpreta personajului Katniss Everdeen din "Jocurile foamei", a fost desemnată "actriţa preferată", impunându-se în faţa mult mai cunoscutelor Mila Kunis, Emma Stone, Anne Hathaway şi Scarlett Johansson.

"Jocurile foamei" a fost desemnat câştigător şi la categoriile "filmul de acţiune preferat" şi "franciza preferată", iar actorii din distribuţia sa, Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson şi Liam Hemsworth, s-au impus la categoria "cea mai bună distribuţie".

Filmul "The Avengers", care fusese nominalizat la opt categorii, nu a plecat acasă cu mâna goală. Robert Downey Jr. a fost desemnat "actorul preferat", graţie rolului său Iron Man din acest film de succes.

Adam Sandler s-a impus la categoria "actorul preferat dintr-o comedie", iar Jennifer Aniston a triumfat la categoria similară feminină.

Emma Watson, celebră pentru rolul din franciza "Harry Potter", a fost desemnată "actriţa preferată dintr-un film dramatic", graţie rolului din pelicula "The Perks of Being a Wallflower".

Acest lungmetraj a fost, de altfel, desemnat "cel mai bun film dramă", iar "Ted", lungmetrajul cu umor ireverenţios creat de Seth MacFarlane, s-a impus la categoria "filmul de comedie preferat".

Cântăreaţa Katy Perry a câştigat în acest an patru trofee People's Choice, inclusiv cele pentru "artista preferată" şi "artistul pop preferat", învingându-l în această categorie pe Justin Bieber.

Taylor Swift s-a impus la categoria "artistul country preferat", învingându-i pe Tim McGraw, Jason Aldean, Blake Shelton şi Carrie Underwood.

Maroon 5 a fost desemnată "trupa preferată", iar grupul britanic The Wanted s-a impus la categoria "artistul debutant preferat".

În domeniul televiziunii, "The Big Bang Theory", produs de CBS, a fost desemnat "serialul de comedie preferat", iar "Anatomia lui Grey", produs de postul ABC, a fost desemnat "serialul dramatic preferat".

Ellen Pompeo, din "Anatomia lui Grey", şi Nathan Fillion, din serialul "Castle", au fost desemnaţi "actriţa preferată dintr-un serial dramatic", respectiv "actorul preferat dintr-un serial dramatic", în timp ce Lea Michele şi Chris Colfer - ambii din distribuţia producţiei TV "Glee" - au câştigat trofeele similare aferente serialelor de comedie.

 

Sandra Bullock a primit un premiu special pentru implicarea sa în operaţiunile de ajutorare a persoanelor afectate de uraganul Katrina din Los Angeles.

People's Choice Awards este singura gală de la Hollywood ce acoperă cele trei domenii principale din industria de divertisment americană - cinematografie, muzică şi televiziune - la care câştigătorii sunt desemnaţi exclusiv prin voturile publicului.

Gala People's Choice Awards se bucură, totodată, de o atmosferă mai relaxată comparativ cu ceremonia de decernare a premiilor Emmy şi cea a premiilor Oscar, unde ţinuta de gală este obligatorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici