Peter Falk i-a lăsat moştenire soţiei sale o avere de 5 milioane de dolari

Actorul american Peter Falk, care a decedat joi seara, i-a lăsat moştenire soţiei sale o avere de 5 milioane de dolari.

849 afișări
Imaginea articolului Peter Falk i-a lăsat moştenire soţiei sale o avere de 5 milioane de dolari

Peter Falk i-a lăsat moştenire soţiei sale o avere de 5 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peter Falk, protagonistul serialului "Columbo", a înfiinţat un fond special cu mulţi ani înainte de a fi diagnosticat cu maladia Alzheimer şi a cerut în testament ca partea cea mai mare a averii lui să revină soţiei sale Shera, cu care a fost căsătorit timp de 33 de ani, informează radaronline.com.

Starul serialului "Columbo" a murit în reşedinţa sa din Beverly Hills joi seara.

Averea actorului american este estimată la aproximativ 5 milioane de dolari. "Peter i-a lăsat cea mai mare parte a averii soţiei sale Shera. Casa în care cei doi au locuit, obiecte de artă, conturi de investiţii i-au revenit lui Shera. Peter a lăsat moştenire o sumă de câteva sute de mii de dolari celor două fiice ale sale, adoptate în timpul primei lui căsătorii", a precizat o sursă.

"Catherine, una dintre fiicele lui Peter, a avut o relaţie încordată cu Shera timp de mulţi ani, iar ea (Catherine, n.r.) a încercat să îl plaseze pe Peter sub curatelă. Relaţia lui Peter cu Catherine a fost ca şi inexistentă timp de mulţi ani. Judecătorul a respins cererea ei, deoarece Shera a dovedit dincolo de orice urmă de îndoială că îi asigura soţului ei condiţii excelente de îngrijire la domiciliu. Catherine a primit dreptul de a-şi vizita tatăl, în condiţii restrictive, deoarece s-a dovedit că vizitele ei erau foarte supărătoare pentru Peter, într-o perioadă în care el suferea de maladia Alzheimer", a precizat aceeaşi sursă.

Catherine avea dreptul să îşi viziteze tatăl o dată pe lună, într-o locaţie neutră, dar în prezenţa unui membru al familiei. Relaţia lui Peter Falk cu cealaltă fiică a lui, Jackie, a fost una normală.

Potrivit presei americane, Peter Falk a anticipat riscul că unul dintre moştenitori, în special Catherine, ar putea să încerce să conteste testamentul şi a luat măsuri speciale pentru a-şi proteja averea. În testamentul său, Peter Falk a trecut o clauză specială, prin care actorul a cerut ca, în cazul în care unul dintre moştenitori contestă testamentul, acel moştenitor să îşi piardă automat partea de moştenire.

Peter Falk a fost internat la Southern California Hospital din Los Angeles în ultimele săptămâni, însă a fost externat şi transportat la reşedinţa lui din Beverly Hills în ultimele sale zile de viaţă. Cauzele decesului nu au fost precizate, însă actorul suferea de mai mulţi ani de demenţă şi maladia Alzheimer.

Născut pe 16 septembrie 1927 la New York, Peter Michael Falk, căruia medicii i-au extirpat ochiul drept la vârsta de trei ani, din cauza unei tumori, a început să lucreze în televiziune în anul 1957. Falk a devenit celebru în lumea întreagă graţie personajului Columbo din serialul omonim, care a rulat pe micile ecrane între anii 1968 şi 2003. Pentru acest rol, actorul a fost recompensat cu patru premii Emmy. Peter Falk a fost totodată producător, regizor şi scenarist al câtorva dintre episoadele acestui serial.

În afara rolului din serialul "Columbo", Peter Falk a jucat în peste 60 de lungmetraje, printre care se numără "File de poveste/ The Princess Bride", regizat de Rob Reiner în 1987, şi câteva producţii regizate de John Cassavetes.

Actorul american a fost nominalizat de două ori la premiile Oscar la categoria "cel mai bun actor în rol secundar", în 1961 şi 1962, pentru rolurile din lungmetrajele "Murder, Inc." de Burt Balaban şi Stuart Rosenberg şi "O poveste ca în filme/ Pocketful of Miracles" de Frank Capra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici