Peter Falk, interpretul personajului Columbo, a primit postum o stea pe Walk of Fame - FOTO

Actorul american Peter Falk, devenit celebru graţie personajului Columbo şi totodată actor-fetiş al regizorului John Cassavetes, a primit postum o stea pe Hollywood Boulevard din Los Angeles, în cadrul unei ceremonii care a avut loc joi.

156 afișări
Imaginea articolului Peter Falk, interpretul personajului Columbo, a primit postum o stea pe Walk of Fame - FOTO

Peter Falk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decedat în iunie 2011 la vârsta de 83 de ani, Peter Falk a fost recompensat cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood în 1991, însă nu a organizat niciodată ceremonia de dezvelire a stelei.

Cea de-a 2.503-a stea de pe Walk of Fame, dedicată actorului american, a fost inaugurată joi. Ea se află lângă steaua dedicată bunului său prieten, actorul Joe Mantegna, care a susţinut un discurs emoţionant în memoria lui Peter Falk.

Joe Mantegna a reamintit faptul că actorului Peter Falk, care a fost nominalizat de două ori la premiul Oscar, nu îi plăceau laudele şi că, după părerea sa, celebrul actor nu ar fi apreciat această ceremonie.

"Singurul fel în care am fi putut să îl atragem aici ar fi fost să îi spunem că trebuia să vină pentru o serie lungă de repetiţii", a adăugat Joe Mantegna, care a dedicat acea stea tuturor fanilor actorului Peter Falk.

Născut pe 16 septembrie 1927 la New York, Peter Michael Falk, căruia medicii i-au extirpat ochiul drept la vârsta de trei ani, din cauza unei tumori, a început să lucreze în televiziune în anul 1957. Falk a devenit celebru în lumea întreagă graţie personajului Columbo din serialul omonim, care a rulat pe micile ecrane între anii 1968 şi 2003. Pentru acest rol, actorul a fost recompensat cu patru premii Emmy. Peter Falk a fost totodată producător, regizor şi scenarist al câtorva dintre episoadele acestui serial.

În afara rolului din serialul "Columbo", Peter Falk a jucat în peste 60 de lungmetraje, printre care se numără "File de poveste/ The Princess Bride", regizat de Rob Reiner în 1987, şi câteva producţii regizate de John Cassavetes.

Actorul american a fost nominalizat de două ori la premiile Oscar la categoria "cel mai bun actor în rol secundar", în 1961 şi 1962, pentru rolurile din lungmetrajele "Murder, Inc." de Burt Balaban şi Stuart Rosenberg şi "O poveste ca în filme/ Pocketful of Miracles" de Frank Capra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici