Piesa "Pe-o margine de lume", suspectată de plagiat

TVR va numi o comisie care să analizeze acuzaţiile de plagiat aduse piesei "Pe-o margine de lume" (muzică Andrei Tudor, text Andreea Andrei, Adina Şuteu), interpretată de Nico şi Vlad Miriţă, care va reprezenta România la semifinala internaţională Eurovision Song Contest de la Belgrad, Serbia.

1 afișare
Imaginea articolului Piesa "Pe-o margine de lume", suspectată de plagiat

suspectată de plagiat (Sursa: Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor TVR, s-a decis înfiinţarea unei comisii care să analizeze piesa "Pe-o margine de lume", după ce pe forumul Televiziunii Române au fost postate mai multe mesaje care îi acuzau de plagiat pe Nico şi Vlad Miriţă.

Doi forumişti susţin că piesa "Pe-o margine de lume" se aseamănă cu melodia "La magia del corazon", cântată de David Bustamante.

În momentul de faţă, nu se ştie ce componenţă va avea comisia şi nici când va fi numită.

Finala selecţiei naţionale Eurovision, organizată de Societatea Română de Televiziune şi difuzată sâmbătă seara pe TVR1, a fost câştigată de Nico şi Vlad Miriţă, piesa "Pe-o margine de lume" (muzică Andrei Tudor, text Andreea Andrei, Adina Şuteu) urmând să reprezinte România la semifinala internaţională Eurovision Song Contest de la Belgrad, Serbia, din luna mai.

Nico şi Vlad Miriţă au obţinut un total de 271 de puncte din partea juriului şi din partea publicului. Cei doi s-au clasat pe primul loc şi în preferinţele publicului şi în cele ale juriului. Potrivit datelor furnizate de televoting, Nico şi Vlad Miriţă au acumulat 8.277 de voturi telefonice (echivalentul a 144 puncte).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici