Pisicile lui Hemingway, cu şase degete la o lăbuţă, subiect de dispută în justiţie în Statele Unite - FOTO

Cele 50 de pisici cu câte şase degete la fiecare lăbuţă care trăiesc în deplină libertate în Muzeul şi Casa Memorială Ernest Hemingway din Florida Keys au devenit un veritabil subiect de dispută în justiţie, în Statele Unite ale Americii.

1483 afișări
Imaginea articolului Pisicile lui Hemingway, cu şase degete la o lăbuţă, subiect de dispută în justiţie în Statele Unite - FOTO

Pisicile lui Hemingway, cu şase degete la o lăbuţă, subiect de dispută în justiţie în Statele Unite (Imagine: www.hemingwayhome.com)

Una dintre cele mai populare atracţii turistice din Florida Keys este Muzeul şi Casa Memorială Ernest Hemingway (Ernest Hemingway Home & Museum), în care celebrul scriitor american a trăit între anii 1931 şi 1938, informează today.com.

Muzeul atrage aproximativ 250.000 de vizitatori în fiecare an - nu doar pentru că autorul unor romane celebre precum "Fiesta" ("The Sun Also Rises") şi "Pentru cine bat clopotele" ("For Whom the Bell Tolls") şi-a petrecut în acea casă şapte ani din viaţă, ci şi pentru a vedea cele 50 de feline cu şase degete care locuiesc în această clădire istorică.

Aproximativ 50 de pisici, urmaşe ale unei pisici albe cu câte şase degete la fiecare labă, al cărei nume era Snowball, pe care Hemingway a primit-o drept cadou în 1935, locuiesc în prezent în muzeu. Potrivit site-ului instituţiei, toate pisicile se află sub supravegherea unui medic veterinar şi sunt deparazitate regulat.

Majoritatea pisicilor sunt castrate pentru a ţine populaţia sub control. Doar câteva dintre ele, atent selecţionate, au rămas necastrate, pentru a putea să se înmulţească şi să transmită mai departe acea trăsătură distinctă a degetului suplimentar.

Din cauza unei plângeri depuse de un vizitator al muzeului, unele lucruri din viaţa de zi cu zi din acea clădire ar putea să se schimbe, iar situaţia pisicilor ar putea fi decisă în ultimă instanţă la Curtea Superioară din Statele Unite.

Potrivit unui articol postat pe site-ul Today.com, Curtea de Apel a decis că muzeul trebuie să se supună reglementărilor stipulate în legea pentru protecţia animalelor (Animal Welfare Act). Dacă această decizie va fi menţinută, muzeul va fi obligat să se supună unor obligaţii destul de costisitoare - să închidă pisicile în cuşti pe timpul nopţii, să le marcheze, să construiască ziduri şi pereţi mai înalţi şi să plătească diverse taxe şi amenzi.

Administratorii muzeului susţin că funcţionarea acestei case memoriale nu cade sub incidenţa Animal Welfare Act. Deşi nu au anunţat deocamdată măsurile pe care le vor lua pentru a contracara decizia Curţii de Apel, administratorii muzeului au la dispoziţie posibilitatea de a duce cazul la Curtea Supremă.

Libertatea pisicilor este unul dintre principalele elemente care asigură succesul turistic al muzeului.

"Vrem ca oamenii să vină aici şi să vadă cum era casa atunci când Hemingway locuia aici, să vadă exact ceea ce vedea Hemingway. Cu cele 50 de pisici alergând în deplină libertate pe această proprietate", a spus Dave Gonzales, purtător de cuvânt al muzeului, într-un mesaj video de promovare a casei memoriale.

Născut în Illinois pe 21 iulie 1899, Ernest Hemingway şi-a început cariera de scriitor publicând diverse articole pentru un ziar din Kansas City, la vârsta de 17 ani. După intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial, Hemingway s-a înrolat voluntar într-o unitate de ambulanţe militare din Italia. A fost rănit pe front şi s-a întors în America, devenind reporter. A fost trimis din nou în Europa, pentru a scrie despre diverse evenimente, precum revoluţia din Grecia şi, mai târziu, Războiul Civil din Spania. A început să scrie romane în jurul vârstei de 20 de ani, iar primul său roman, "The Sun Also Rises", a fost publicat în 1926.

Ernest Hemingway a fost premiat cu Pulitzer, în 1953, şi cu Nobel pentru literatură, în 1954. Hemingway s-a mutat în 1939 la Finca Vigia, în Cuba, unde a scris romane precum "Bătrânul şi marea", "Sărbătoarea continuă" şi "Insule în derivă". Printre alte romane celebre ale sale se numără "Grădină Raiului", "Zăpezile de pe Kilimanjaro şi alte povestiri", "Fiesta", "Noaptea dinaintea bătăliei şi alte povestiri", "Pentru cine bat clopotele" şi "Adio, arme". În iulie 1960, Hemingway s-a reîntors în Statele Unite unde, un an mai târziu, la vârsta de 61 de ani, s-a sinucis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici