Premieră istorică, la Miss Venezuela: Dimensiunile candidatelor nu vor mai fi făcute publice | VIDEO

Dimensiunile candidatelor înscrise în concursul de frumuseţe Miss Venezuela, care, anul acesta, va avea loc joi seară, nu vor mai fi precizate, o premieră în istoria evenimentului, criticat pentru că pune accentul doar pe aspectul fizic, potrivit foxnews.com.

554 afișări
Imaginea articolului Premieră istorică, la Miss Venezuela: Dimensiunile candidatelor nu vor mai fi făcute publice | VIDEO

În premieră la Miss Venezuela: Dimensiunile candidatelor nu vor mai fi făcute publice

Concursul, care, anul acesta, are loc joi seară, la Caracas, a debutat în 1952 şi deţine un record pe scena de profil internaţională, după ce a lansat şapte Miss Universe şi şase Miss World.

Însă competiţia a fost constant criticată din cauză că a impus anumite tipuri de femei ideale din punct de vedere fizic, care nu reflectă realitatea cotidiană.

În mod tradiţional, organizatorii precizau dimensiunile candidatelor, 90-60-90 de centimetri (bust-talie-şolduri) fiind considerate cele ideale.

Anul acesta, cele 24 de candidate vor defila, ca de obicei, în costume de baie şi rochii de seară, dar organizatorii nu vor mai preciza dimensiunile tinerelor, într-un efort de a lupta contra stereotipurilor, spun aceştia.

La ediţia de anul trecut, prezentatorii au precizat dimensiunile exacte ale candidatelor, însă multe dintre acestea apelaseră la chirurgie estetică şi diete alimentare drastice pentru a obţine aspectul fizic considerat în mod tradiţional ideal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici