Prima ediţie a Festivalului "Lună Plină": Filme horror şi fantastice, ateliere de costume, la Biertan, în Sibiu

Proiecţii de filme horror şi fantastice, dar şi ateliere de costum de film şi demonstraţii de machiaj special de film horror şi fantastic vor avea loc la prima ediţie a Festivalului "Lună Plină", care începe joi, la Biertan, în judeţul Sibiu.

530 afișări
Imaginea articolului Prima ediţie a Festivalului "Lună Plină": Filme horror şi fantastice, ateliere de costume, la Biertan, în Sibiu

Prima ediţie a Festivalului "Lună Plină": Filme horror şi fantastice, ateliere de costume, la Biertan, în Sibiu (Imagine: Shutterstock)

Prima ediţie a Festivalului "Lună Plină", unicul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror şi fantastic, are loc de joi până duminică, la Biertan, în judeţul Sibiu, festivalul fiind organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi prezentat de Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

Conform organizatorilor, printre filme se numără premiera românească "Attack the Block", difuzată în cadrul deschiderii oficiale a festivalului (joi, de la 21.30, în Grădina Méliès), proiecţia aniversară (la 30 de ani) într-o versiune restaurată digital a unuia dintre filmele-reper ale cinema-ului horror modern - "The Thing" (joi, ora 18.00, Sala Karloff); "Mientras duermes", un film extrem de incisiv şi subversiv (joi, ora 21.30, Cinema Vertigo); "Rammbock: Zombies la Berlin!", un horror german (joi, ora 23.30, Cinema Vertigo); premiera românească "Eddie, canibalul somnambul" (joi, ora 16.00, Sala Karloff).

De asemenea, va fi proiectat "Kill List", cel mai de succes film britanic independent al anului trecut (vineri, ora 21.30, Cinema Vertigo), iar o proiecţie-concert a filmului "Nosferatu" va marca aniversare a 90 de ani de la premieră, cu acompaniament live asigurat de cvartetul Einuiea (vineri, ora 21.30, la Grădina Méliès). Filmul "Juan de los muertos", primul horror cu zombies cubanez, va fi proiectat vineri, la 23.30, la Cinema Vertigo, iar horror-ul sud-african "The Dead" tot vineri, de la ora 18.00, la Sala Karloff.

Filmul "Le village des ombres" va fi proiectat sâmbătă, de la 21.30, la Grădina Méliès, iar "Tunelul", un film australian care rescrie regulile subgenului "found footage" ("filmare găsită") tot sâmbătă, de la 21.30, dar la Cinema Vertigo. "Red State", o satiră horror, va putea fi văzut sâmbătă de la ora 18.00, la Sala Karloff, iar musicalul "The Rocky Horror Picture Show" în aceeaşi zi, de la 23.30, la Cinema Vertigo.

În fiecare zi, de la 12.00, în Sala Karloff vor fi proiectate scurt-metraje de gen.

Vineri şi sâmbătă, între orele 11.00 şi 14.00, în spaţiul dintre zidurile cetăţii medievale Biertan, vor avea loc Atelierele Fantastice "Luna Plină", workshopuri de costum de film şi demonstraţii de machiaj special de film horror şi fantastic, susţinute de o echipă profesionistă cu o bogată experienţă în teatru şi cinema, formată din scenograful Dana Istrate şi make-up artist-ul Ioana Angelescu. Pe toată durata festivalului, cele două artiste vor avea deschisă o expoziţie personală cu obiecte de decor cinematografic, costume şi măşti de latex.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici