Primul permis de conducere al cântăreţului Frank Sinatra, vândut cu peste 15.000 de dolari

Primul permis de conducere al cântăreţului Frank Sinatra, emis de statul american New Jersey în anul 1934, pe vremea când artistul avea vârsta de 19 ani, a fost vândut la licitaţie vineri cu suma de 15.757 de dolari, informează site-ul revistei Billboard.

123 afișări
Imaginea articolului Primul permis de conducere al cântăreţului Frank Sinatra, vândut cu peste 15.000 de dolari

Frank Sinatra (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit publicaţiei The Star-Ledger, în primul permis de conducere al lui Frank Sinatra - cel care a fost supranumit, în perioada sa de glorie, "The Voice" - numele artistului este scris greşit, "Francis Sintra", iar adresa notată este "841 Garden Street, Hoboken".

Permisul de conducere, care include semnătura lui Sinatra, a fost obţinut cu un an înainte ca artistul să obţină primul mare succes din cariera lui muzicală.

Cumpărătorul a primit, de asemenea, o scrisoare de la Commissioner of Motor Vehicles, trimisă de avocatul unui bărbat care a fost implicat într-un accident de maşină provocat de legendarul cântăreţ. În scrisoarea redactată în 1940 se cere ca "drepturile de a conduce (ale lui Sinatra, n.r.) să fie revocate până când acesta plăteşte pagubele pe care le-a provocat".

Licitaţia a fost organizată online pe site-ul casei RR Auction.

Născut în 1915, Frank Sinatra a realizat peste 1.400 de înregistrări muzicale şi a jucat în 58 de filme. Artistul american este considerat unul dintre cei mai buni cântăreţi ai tuturor timpurilor. Printre hiturile sale se numără cântece celebre, precum "Strangers in the Night", "My Way", "Imaginations", "The One I love", "Fools Rush In", "I'll never Smile Again", "I'll Be Seeing You".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici