Prinţul Amedeo al Belgiei s-a căsătorit, la Roma

Prinţul Amedeo al Belgiei s-a căsătorit cu logodnica sa, Elisabetta von Wolkenstein, în cadrul unei ceremonii spectaculoase ce a fost organizată sâmbătă, într-una dintre cele mai vechi biserici din Roma, informează Reuters.

632 afișări
Imaginea articolului Prinţul Amedeo al Belgiei s-a căsătorit, la Roma

Prinţul Amedeo al Belgiei s-a căsătorit sâmbătă, la Roma (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prinţul Amedeo al Belgiei, care deţine şi titlul de arhiduce de Austria-Este, s-a căsătorit cu italianca Elisabeta Rosboch von Wolkenstein, sâmbătă, în centrul Romei, în biserica Santa Maria in Trastevere, care datează din secolul al IV-lea e.n. şi este decorată cu mozaicuri din secolul al XII-lea.

Mirele, în vârstă de 28 de ani, a sosit la biserică fiind însoţit de mama lui, prinţesa Astrid, iar mireasa a sosit însoţită de tatăl ei, Hector Rosboch von Wolkenstein.

Mireasa, în vârstă de 26 de ani, a purtat o rochie albă creată de casa de modă Valentino şi o tiară pe care, aşa cum cere tradiţia, a împrumutat-o de la bunica prinţului Amedeo, regina Paola.

Prinţul Amedeo al Belgiei, fiul prinţesei belgiene Astrid şi al prinţului Lorenz, şi-a anunţat logodna cu jurnalista italiană Elisabetta von Wolkenstein, supranumită "Lili", în luna februarie.

"Lili" va prelua titlul de alteţa sa regală prinţesa Elisabetta a Belgiei, arhiducesă de Austria-Este. Cuplul va locui la Bruxelles.

Începând din 21 iulie 2013, data încoronării unchiului său, regele Philippe al Belgiei, prinţul Amedeo ocupă locul al şaselea în ordinea de succesiune la tronul Belgiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici