Prinţul William a acordat, pentru prima dată în cariera sa regală, titlul de cavaler

Prinţul William a trăit joi una dintre cele mai importante zile din cariera sa regală, când i-a revenit rolul de a acorda 88 de distincţii, printre care şi titlul de cavaler, la una dintre cele 25 de ceremonii de învestitură care au loc la palatul Buckingham în fiecare an.

130 afișări
Imaginea articolului Prinţul William a acordat, pentru prima dată în cariera sa regală, titlul de cavaler

Prinţul William (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prinţul William a înlocuit-o pe bunica sa, regina Elizabeth, semn că rolul formal al viitorului rege în familie a crescut după încheierea serviciului militar, în septembrie, informează people.com.

Îmbrăcat în uniforma sa de ceremonii, prinţul William a intrat în marea sală de bal de la palatul Buckingham din Londra, fiind întâmpinat de doi ofiţeri Gurkha.

În faţa familiilor şi a prietenilor celor 88 de persoane care urmau să primească diferite distincţii, prinţul William a stat drept, ţinându-şi mâinile pe lângă corp, în timp ce era intonat imnul naţional "God Save the Queen".

Prima distincţie i-a fost oferită profesorului Nicola Cullum, pentru implicarea sa în cercetarea şi îngrijirea medicală.

Primul mare moment al evenimentului nu a trecut însă fără o mică stângăcie. "Medalia mea a căzut imediat", a declarat Cullum, profesor de asistenţă medicală la Universitatea din Manchester. "Sunt sigură că a fost vina mea. Cred că a fost modul în care am făcut reverenţa", a completat Cullum.

A urmat o altă sarcină destul de complicată pentru prinţul William. Luând sabia regelui George al VI-lea, William a făcut prima sa învestitură. Kenneath Gibson a fost învestit în rang de cavaler pentru serviciile aduse educaţiei. Acelaşi titlu i-a fost atribuit lui Anthony Salz. De asemenea, membri ai forţelor armate, ofiţeri ai poliţiei, funcţionari publici şi persoane care se implică în acte de caritate au primit diverse distincţii. O femeie a fost decorată pentru "implicarea sa în protejarea veveriţelor roşii din Isle of Wight".

Pentru a arăta implicarea în sarcinile sale regale, William, care va sărbători botezul fiului său, prinţul George, pe 23 octombrie, şi-a pus amprenta personală asupra ceremoniei. La sosirea fiecărui premiant, prinţul William a făcut un pas în faţă, a zâmbit şi a stat de vorbă cu el. La final, s-au despărţit cu o strângere de mână.

Cel mai de seamă premiant a fost jucătorul de tenis Andy Murray. Când a mers să primească medalia, prinţul William - un fan înfocat al sporturilor - a zâmbit, cei doi vorbind preţ de un minut.

"M-a întrebat în legătură cu operaţia la spate pe care am făcut-o recent, în urmă cu câteva săptămâni, şi cum mă simt după Wimbledon", a declarat Murray după ceremonie. "L-am tachinat un pic, pentru că el mi-a trimis un bilet înainte de Wimbledon pentru a-mi ura succes şi soţia sa mi-a scris o scrisoare, după. Scrisul său era frumos şi i-am spus cât de fantastic este în comparaţie cu al lui".

"Părea foarte relaxat astăzi", a adăugat Murray, despre prinţul William.

Prinţul William este al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii după tatăl său, prinţul Charles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici