ProFM a sărbătorit 20 de ani de la lansare cu show-ul Sensation - Source of Light

ProFM, care, în luna aprilie, împlineşte 20 de ani de la lansare, a sărbătorit, sâmbătă seară, cu un nou eveniment marca Sensation - Source of Light, la care au participat aproape 12.000 de spectatori, potrivit unui comunicat al radioului remis MEDIAFAX.

179 afișări
Imaginea articolului ProFM a sărbătorit 20 de ani de la lansare cu show-ul Sensation - Source of Light

ProFM a sărbătorit 20 de ani de la lansare cu show-ul Sensation - Source of Light (Imagine: AFP / Mediafaxfoto)

Un spectacol extraordinar de lumini, efecte pirotehnice şi culoare într-o mare de alb - aşa a arătat pentru o noapte, în al doilea an consecutiv, pavilionul central al Romexpo, cu Mr. White, Sebastien Leger, Sunnery James & Ryan Marciano, Mark Knight, NO_ID, Funkerman, care au descoperit "Source of Light" şi i-au conectat pe români la lumea Sensation.

DJ-ii ProFM au fost nelipsiţi la cea de-a doua ediţie organizata în România a celebrului show creat în Olanda, la care ProFM a fost partener media şi care precede cea de-a 20-a aniversare a radioului, pe 15 aprilie.

"Am intrat deja în atmosfera de sărbătoare şi nu oricum, ci cu cel mai mare eveniment dance al lumii, care dă startul acestei perioade atât de speciale pentru noi şi pentru ProFM. Am început deja să petrecem cei 20 de ani pe care îi împlinim şi mă bucur că am fost prezent şi în acest an la Sensation, care adună atât de mulţi oameni îmbrăcaţi în alb într-un singur loc, toţi conectaţi la aceeaşi sursă de energie: muzica. De această dată am trăit şi am urmărit spectacolul altfel, fără atât de multe emoţii ca anul trecut şi mi se pare impresionant de oriunde l-ai privi, atât de pe scenă, cât şi din public", a declarat DJ-ul ProFM Marius Onuc, care, împreună cu colegul său GreeG rămân singurii români care au urcat şi au pus muzică pe scena unui show de o asemenea anvergură ca Sensation.

"Sensation - Source of Light 2013" i-a bucurat din nou pe spectatori şi nu numai pe cei din România, ci şi din Bulgaria, Israel, Spania, Grecia, Serbia, veniţi la Bucuresti pentru a urmări numerele speciale de acrobaţie, lasere, decorul şi întreaga recuzită pusă în scenă pe set-urile celor mai apreciaţi DJ-i din lume.

Spectacolul a debutat în acest an în jurul unei sfere radiante centrale, care a pulsat de lumină şi culoare şi căreia i s-au adaugat patru măşti uriaşe albe folosite ca fundal pentru proiecţii. Acestea au plutit deasupra mulţimii venite să descopere unitatea "Source of Light".

Mulţi fani Sensation urmăresc această petrecere oriunde se organizează ea pe mapamond. Ţinuta obligatorie este complet albă, singura excepţie fiind încălţămintea, care poate fi şi de altă culoare. Pantalonii din denim sunt permişi doar de culoare albă. Fanii care nu respectă această obligaţie nu pot participa la eveniment, chiar dacă au bilet.

Sensation a avut loc pentru prima dată în Olanda în anul 2000, loc în care evenimentul se desfăşoară anual de atunci şi până în prezent. Dresscode-ul alb a apărut ca urmare a unui eveniment tragic. Duncan Stutterheim, unul dintre cei trei fondatori ai ID&T, compania organizatoare a Sensation, şi-a pierdut fratele, Miles, într-un accident de maşină în 2001. Ca tribut pentru Miles, tuturor participanţilor la showul din 2001 li s-a cerut neoficial să se îmbrace în alb. Mai mult de 80% dintre spectatorii de atunci au aderat la acest tribut. Punct ce a marcat naşterea binecunoscutului dresscode. Cinci continente cucerite mai târziu, cu spectacole în peste 20 de ţări şi 1.800.000 de vizitatori, Sensation uneşte cu succes lumea în alb.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici