Radu Mazăre şi-a petrecut vacanţa în Madagascar: Am avut sentimentul că eram un colonist din anii '30

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, revenit dintr-o vacanţă în Madagascar, a spus că a fost foarte mulţumit de cele întâlnite acolo, de climă şi de localnici, care erau relaxaţi, şi că a avut sentimentul că era privit de băştinaşi ca un colonist din anii '30.

845 afișări
Imaginea articolului Radu Mazăre şi-a petrecut vacanţa în Madagascar: Am avut sentimentul că eram un colonist din anii '30

Radu Mazăre şi-a petrecut vacanţa în Madagascar: Am avut sentimentul că eram un colonist din anii '30 (Imagine: Stefan Ciocan/Arhiva Mediafax Foto)

"Oamenii erau foarte drăguţi, nu erau agresivi, violenţi ca în Africa de Sud, Mozambic. (…) Am avut sentimentul că eram un colonist din anii '30, dacă aţi văzut în filme, unde populaţia băştinaşă nu era încă revoltată şi nu era înrăită. Am avut sentimentul unui colonist acolo. Oamenii erau agreabili, doreau să câştige nişte bani de la tine, erau serviabili", a afirmat marţi, într-o conferinţă de presă, Mazăre.

El a povestit că îşi petrecea ziua dându-se cu zmeul, citind sau plimbându-se şi că a fost mulţumit de mâncarea de acolo.

"Citeam, mă plimbam, mergeam la piaţă. Mâncarea senzaţional de bună, nimic din plastic, nimic contrafăcut, erau nişte găini slăbănoage, cu picioare lungi, extraordinar de gustoase, fructe foarte bune, roşii, ca la noi la ţară, au nişte vaci cu cocoaşă, care se numesc zebu, şi care sunt foarte bune de mâncat", a spus primarul Constanţei.

Edilul a fost impresionat şi de faptul că localnicii nu respectă reguli de circulaţie şi a întâlnit multe maşini vechi de 40 de ani. "Au taxiuri Renault 4 din 1970, nu era absolut nicio regulă, umblau 20 într-o maşină, puteai să bei la volan, nu trebuia centură, nu trebuia cască. Nu trebuie nimic, faci ce vrei", a explicat Radu Mazăre.

El a mai spus că s-a înţeles cu localnicii în limba franceză, chiar dacă nu stăpâneşte această limbă foarte bine. Mazăre a rămas impresionat de cât de relaxaţi erau băştinaşii şi a povestit că dimineaţa când mergea la micul-dejun angajaţii restaurantului cântau la chitară.

"Vorbeam cu ei în fracenză. Râdeam eu de mine, dacă mă auzeai cum vorbeam. Un lucru mi-a rămas în minte: mă trezeam la 6 dimineaţa, mâncam pe la 7, că mă trezeam devreme, nefiind cluburi, neavând de lucrat ca aici, în Mamaia, la 6.30, când mă duceam la restaurantul de la bungalow-uri, iar angajaţii restaurantului cântau la chitară, la 6.30 dimineaţa. Cât de relaxat să fii, să cânţi la chitară la 6.30 dimineaţa ? Eu le spuneam «Je veux manger. Vite!» Eu râdeam de mine, ei râdeau de mine. Asta a fost vacanţa", a rememorat amuzat primarul Mazăre, care a precizat că va reveni în Madagascar.

Primarul a precizat că starea de relaxare, de calm, a băştinaşilor i s-a transmis şi lui, iar la revenirea în ţară a mers direct într-un club şi s-a speriat de atmosfera de acolo.

"Am venit foarte calm, de vreo trei zile nici nu particip la discuţiile ăstora cu politică, cu… M-am întors sâmbătă şi m-am întors direct la club să văd ce se întâmplă. Când am intrat în club, m-am speriat, pe cuvântul meu, nu înţelegeam ce se întâmplă, era duduială, aglomeraţie, fum, întuneric, lumină, ce dracu se întâmplă", a mai spus Mazăre.

El şi-a prezentat şi planurile următoare de vacanţă, care includ excursii în Venezuela şi Honduras. "O să plec de Revelion într-un arhipelag în Venezuela şi apoi plec în Honduras, unde o să cobor pe un râu în junglă o săptămână şi dorm cu cortul la baza râului", a afirmat primarul oraşului Constanţa.

Radu Mazăre a petrecut o vacanţă de două săptămâni în Madagascar. El a spus că cel mai scump a fost biletul de avion, care l-a costat aproximativ 1.500 de euro, iar acolo pentru cazare a plătit 20 de euro pe noapte pentru un bungalow de două persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici