Regina Spaniei a călătorit la Londra cu o cursă low-cost

Regina Sofia a Spaniei a dat o lecţie de cumpătare familiei regale britanice alegând, duminică seară, o cursă aeriană low-cost a companiei Ryanair pentru a ajunge de la Santander (nordul Spaniei) la Londra, unde şi-a vizitat fratele bolnav, informează dailymail.co.uk.

375 afișări
Imaginea articolului Regina Spaniei a călătorit la Londra cu o cursă low-cost

Regina Spaniei a călătorit la Londra cu o cursă low-cost

Regina Sofia, în vârstă de 70 de ani, a plătit pe biletul de avion doar 13 lire sterline (14,9 euro), ea fiind nevoită să-şi viziteze fratele, Constantin, fost rege al Greciei, aflat în convalescenţă după o operaţie pe cord. Acesta este internat în spitalul particular Wellington din St John's Wood, nord-vestul Londrei.

Palatul regal din Spania a indicat faptul că este un "lucru obişnuit" pentru membrii Casei de Bourbon să apeleze la cursele de linie, atât în ţară, cât şi în străinătate. "Regele este singurul membru al familiei care foloseşte întotdeauna avioane militare. (...) Atunci când este posibil, membrii familiei regale apelează la companii aeriene spaniole, dar în acest caz Ryanair a fost cea mai bună soluţie pentru a ajunge de la Santander la Londra", a spus un purtător de cuvânt.

Constantin a fost rege al Greciei între anii 1964 - 1973, când monarhia a fost abolită.

Regina Sofia urma să se întoarcă în Spania marţi.

Suma cheltuită de ea pe biletul de avion este în contrast cu sumele mari cheltuite de familia regală britanică pentru deplasări. Astfel, prinţul Charles şi ducesa de Cornwall au plătit 330.000 de lire sterline (380.000 de euro) pentru o cursă la New York cu un avion privat, în 2005. În aprilie, cei doi au făcut o călătorie în Europa, care a durat cinci zile, pentru a promova diverse cauze ecologiste, dar au folosit pentru a se deplasa un avion de lux privat. Factura s-a ridicat la aproximativ 80.000 de lire sterline (90.000 de euro), de cinci ori mai mult decât la o cursă de linie - business class.

Anul trecut, prinţul Andrew a cheltuit 118.440 de lire sterline (136.410 euro) pentru a ajunge dintr-un capăt al altuia al Marii Britanii. În 2005, un raport al Biroului Naţional de Audit l-a criticat pe Andrew, al patrulea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, pentru că a folosit un elicopter al reginei şi un avion militar, deşi ar fi putut să se deplaseze cu trenul.

Totuşi, unele feţe regale îşi învaţă lecţia: luna trecută, prinţul Harry s-a deplasat la New York - pentru prima sa vizită oficială în calitate de membru al familiei regale britanice - cu o cursă de linie, la business class, iar factura a fost achitată de bunica sa, regina Elizabeth a II-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici