Regizorul Guillermo del Toro renunţă la proiectul cinematografic "The Hobbit"

Guillermo del Toro a anunţat că nu va mai regiza filmul "The Hobbit", deşi şi-a petrecut ultimii doi ani lucrând intens la această adaptare cinematografică a romanului lui J.R.R. Tolkien.

36 afișări
Imaginea articolului Regizorul Guillermo del Toro renunţă la proiectul cinematografic "The Hobbit"

Regizorul Guillermo del Toro renunţă la proiectul cinematografic "The Hobbit" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ţinând cont de nenumăratele amânări în ceea ce priveşte începerea filmărilor pentru «The Hobbit», mă confrunt cu cea mai grea decizie din viaţa mea", a declarat Guillermo del Toro într-un comunicat postat pe site-ul fanilor trilogiei "Stăpânul inelelor" - TheOneRing.net.

"După aproape doi ani în care am trăit, respirat şi conceput o lume la fel de bogată precum Middle Earth creat de Tolkien, trebuie, cu mare regret, să renunţ la regia acestor filme minunate".

Cineastul mexican a precizat că va continua, totuşi, să scrie scenariul acestui proiect cinematografic, împreună cu Peter Jackson, Fran Walsh şi Phillippa Boyens.

Decizia lui Guillermo del Toro de a renunţa la regia celor două filme din seria "The Hobbit" a fost influenţată de incertitudinea care planează asupra viitorului studiourilor MGM. Producătorii sperau să înceapă filmările în această vară, însă nu au obţinut deocamdată acceptul tuturor părţilor implicate.

Acest fapt a pus o şi mai mare presiune asupra cineastului mexican, a cărui listă de proiecte cinematografice este bine stabilită pentru următorii zece ani. Del Toro s-a mutat cu întreaga familie în Noua Zeelandă pentru filmările de la "The Hobbit", iar primul film din această nouă franciză ar fi trebuit să fie lansat în decembrie 2012.

"Bucuriile au fost numeroase, însă presiunea crescândă generată de nepotrivirile dintre programele noastre au condus la anularea intervalului de timp alocat iniţial pentru acest proiect", a explicat cineastul mexican. "În calitate de coscenarist şi de regizor, le doresc producătorilor mult succes şi voi fi în primele rânduri pentru a vedea versiunea finală a filmului. Voi rămâne un aliat al acestui proiect şi al producătorilor lui, actuali şi viitori, şi voi asigura o tranziţie liniştită către găsirea unui noi regizor", a mai spus acesta.

Peter Jackson a declarat la rândul său că înţelege pe deplin decizia lui Guillermo del Toro: "Înţelegem felul în care timpul alocat producerii acestor două filme, influenţat de motive diverse, i-a compromis angajamentul faţă de celelalte proiecte ale sale pe termen lung. Guillermo del Toro a simţit că nu va putea locui timp de şase ani în Noua Zeelandă, ocupându-se exclusiv de aceste filme, deoarece angajamentul său iniţial era doar de trei ani".

Peter Jackson a adăugat că lucrul la "The Hobbit" va continua, precizând că datele de lansare ale celor două filme nu vor fi amânate.

"The Hobbit" este un roman scris în 1937 de autorul britanic J.R.R. Tolkien şi prezintă povestea personajului Bilbo Baggins, plecat în căutarea unei comori. Romanul a precedat trilogia "The Lord of the Rings", în care abundă poveştile epice despre magie şi război.

Romanele "The Lord of the Rings" au stat la baza celor trei filme "Stăpânul Inelelor" lansate de New Line Cinema între 2001 şi 2003, care au generat încasări de 2,9 miliarde de dolari pe plan mondial. Experţii consideră că noul film bazat pe romanul "The Hobbit" ar putea avea un destin asemănător şi un succes uriaş.

Guillermo del Toro este regizorul peliculelor "Hellboy - Eroul scăpat din Infern" (2004) şi "Labirintul lui Pan" (2006).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici