Richard Wright, fondatorul trupei Pink Floyd, a murit (Video)

Richard Wright, clăparul trupei Pink Floyd şi membru fondator al acesteia, a murit luni, la vârsta de 65 de ani, învins de lupta cu cancerul, a declarat purtătorul său de cuvânt.

206 afișări
Imaginea articolului Richard Wright, fondatorul trupei Pink Floyd, a murit (Video)

Richard Wright, fondatorul trupei Pink Floyd, a murit (Imagine: Mediafax/AFP)

Wright, alături de Syd Barrett, Roger Waters şi Nick Mason, a fost unul dintre membri fondatori ai trupei Pink Floyd, în anii '60, pe când aceştia erau abia studenţi. Pink Floyd a devenit apoi unul dintre cele mai mari nume din istoria rockului.

"Familia lui Richard Wright, membru fondator al trupei Pink Floyd, anunţă cu mare tristeţe că Richard a murit astăzi, după o luptă scurtă cu cancerul", a declarat luni, purtărorul său de cuvânt.

"Familia a rugat ca, în aceste momente grele, să îi fie respectată intimitatea", a mai spus el.

Wright a fost unul dintre compozitorii a cinci piese de pe albumul "Dark Side of the Moon", lansat în 1973 şi care a stat 14 ani în topul Billboard a celor mai vândute 200 de albume, fiind astfel unul dintre cele mai de succes materiale discografice ale tutor timpurilor.

Wright a părăsit Pink Floyd după o ceartă cu Waters, în timpul înregistrărilor pentru albumul "The Wall". El s-a realăturat trupei în 1987.

The Wall

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici