Robbie Williams are simpatii politice comuniste

Cântăreţul britanic Robbie Williams consideră că ideologia comunistă - care susţine o societate lipsită de clase, bazată pe principiul proprietăţii comune - este preferabilă capitalismului.

131 afișări
Imaginea articolului Robbie Williams are simpatii politice comuniste

Robbie Williams (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Artistul britanic recunoaşte că aceste convingeri politice ale sale îi creează uneori "probleme", mai ales în această perioadă, când doreşte să îşi cumpere un automobil Rolls Royce, informează music-news.com.

"Conspiraţie capitalistă? Sunt de acord cu voi. Sistemul va exploda şi cred că acest lucru se va petrece în curând. Dacă am putea face comunismul să funcţioneze fără corupţie, aş fi de acord cu el. Automobilul Rolls Royce Phantom este simbolul suprem (în orice caz pentru mine) al dorinţei noastre de a avea «lucruri». Ele sunt doar prostii. Consum, consum, consum. Ne aflăm într-un punct critic, prieteni", a declarat cântăreţul britanic pe blogul său.

"Ataşaţi-vă bine centurile de siguranţă, ne aflăm într-o cursă vijelioasă. Sunt un capitalist socialist, iar acest lucru mă conduce spre un sentiment de vinovăţie (sic)", a adăugat Robbie Williams.

În vârstă de 37 de ani, starul britanic pare atât de prins în această dilemă creată de convingerile sale politice şi de pasiunea lui pentru lux, încât le-a cerut fanilor să îl ajute să se decidă dacă merită să cheltuiască peste 300.000 de lire sterline pe un astfel de automobil.

"Am o problemă legată de modelul Rolls Royce Phantom în ultima vreme. De fapt, o am de câţiva ani. Mi-ar plăcea nespus să am unul (un astfel de automobil, n.r.). Însă mă gândesc mult la voi şi la ceea ce aţi crede despre mine. Ştiu că ar fi o manifestare vulgară a bogăţiei. Cred că în acest fel vă cer permisiunea. Hai să votăm. Dacă majoritatea votează pentru, atunci va fi ok, mă voi răsfăţa cu un astfel de automobil. Dacă veţi vota împotrivă, atunci nu-l voi cumpăra. Serios!", a adăugat cântăreţul.

În luna iulie a anului trecut, Williams a făcut public faptul că se va reuni cu formaţia Take That, pe care a părăsit-o în 1995 pentru a se lansa într-o carieră solo. Cei cinci membri ai formaţiei Take That nu mai cântaseră împreună de 15 ani, dar au lansat un nou album, intitulat "Progress", în noiembrie 2010. Albumul înregistrează vânzări spectaculoase, după ce fanii au cumpărat 235.000 de copii în prima zi de la lansare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici