Robby Krieger şi John Densmore, de la The Doors, au cântat din nou împreună, după 15 ani

Robby Krieger şi John Densmore, foştii membri ai trupei The Doors, au cântat din nou împreună, după o pauză de 15 ani, în cadrul evenimentului An Evening With the Doors, care a avut loc joi, în Los Angeles.

105 afișări
Imaginea articolului Robby Krieger şi John Densmore, de la The Doors, au cântat din nou împreună, după 15 ani

Robby Krieger şi John Densmore, de la The Doors, au cântat din nou împreună, după 15 ani (Imagine: ultimateclassicrock.com)

Cei doi au intrat într-o dispută în urmă cu zece ani, când toboşarul John Densmore i-a dat în judecată pe chitaristul Robby Krieger şi pe Ray Manzarek, care a decedat în mai 2013, în legătură cu planurile acestora de a porni în turneu sub denumirea de The Doors of the 21st Century.

Cei doi foşti membri ai trupei au susţinut un recital săptămâna trecută, în cadrul evenimentului An Evening With the Doors, unde a fost proiectat de asemenea apreciatul documentar din 2012 "Mr. Mojo Risin': The Story of L.A. Woman", de Martin R. Smith, despre înregistrarea celui de-al şaselea album al formaţiei.

Robby Krieger şi John Densmore şi-au amintit despre înregistrarea albumului din 1971, în timpul unei sesiuni interactive de întrebări şi răspunsuri, apoi au interpretat melodii devenite clasice ale trupei The Doors, printre care "People Are Strange" şi "Love Me Two Times", informează express.co.uk.

"M-am distrat de minune, aş face asta din nou, de câteva ori se poate", a declarat John Densmore pentru RollingStone.com, iar Robby Krieger a adăugat: "E ca mersul pe bicicletă, cred. Am cântat aceste cântece ani de zile fără el (Densmore, n.r.) şi am avut atâţia toboşari cu care am cântat, dar nimeni de fapt nu a cântat atât de corect ca el, deci este grozav."

Cei doi intenţionează să organizeze un concert omagial în onoarea lui Ray Manzarek, în februarie 2014, când acesta ar fi împlinit 75 de ani, însă "dificultatea este să-i aducem pe toţi împreună într-un singur oraş, doar pentru o seară", a spus John Densmore.

Evenimentul An Evening With the Doors din 5 decembrie a avut loc cu trei zile înainte ca solistul şi unul dintre membrii fondatori ai trupei, Jim Morrison, să fi împlinit 70 de ani.

Trupa The Doors, fondată în 1967, la Los Angeles, este celebră pentru o serie de hituri precum "Light My Fire", "The End", "L.A. Woman", "Break on Through (to the Other Side)" şi "Riders on the Storm". Grupul nu a supravieţuit mult timp după moartea solistului Jim Morrison, în 1971. Formula originală a trupei The Doors era completată de toboşarul John Densmore, clăparul Ray Manzarek, care a murit în mai anul acesta, şi chitaristul Robby Krieger.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici