Romanian Diving Award: Scafandrii militari dau startul competiţiei destinate împătimiţilor de scufundări

Centrul de Scafandri al Forţelor Navale Române va da startul unei competiţii destinate tuturor pasionaţilor de scufundări din ţară, ce va începe săptămâna viitoare şi se va întinde pe parcursul a cinci luni, urmând să se încheie în 1 octombrie, cu ocazia Zilei Scafandrilor.

233 afișări
Imaginea articolului Romanian Diving Award: Scafandrii militari dau startul competiţiei destinate împătimiţilor de scufundări

Romanian Diving Award: Scafandrii militari dau startul competiţiei destinate împătimiţilor de scufundări (Imagine: Florin Gheorghe/ Mediafax Foto)

Întrecerea se va desfăşura în perioada 14 mai - 1 octombrie, participanţii urmând să recupereze din adâncurile Mării Negre o serie de plachete, amplasate de la Constanţa la Eforie, pe care să le predea apoi la Centrul de Scafandri.

"Concursul se adreseză tuturor scafandrilor din România, profesionişti şi recreaţionali, şi constă în recuperarea unui număr de 11 obiective, care vor fi puse la adâncimi cuprinse între 10 şi 85 de metri de către specialiştii Centrului de Scafandri", spune reprezentantul instituţiei, locotenent Diana Cucoşel.

Plachetele vor fi amplasate în locurile deja stabilite, în ziua de 14 mai, când Nava Maritimă de Intervenţie cu Scafandri "Grigore Antipa" va ieşi pe mare pentru executarea unui exerciţiu de antrenament al scafandrilor de mare adâncime.

În România există peste 10.000 de iubitori de scufundări recreaţionale, reuniţi în aproximativ 100 de cluburi, forumuri sau asociaţii ale scafandrilor, care aşteaptă o provocare pentru a-şi măsura aptitudinile şi măiestria sub apă.

"Scopul principal al Romanian Diving Award îl constituie promovarea profesiei de scafandru, atragerea unui număr cât mai mare de tineri către această profesie şi încurajarea practicării scufundărilor recreative pe litoralul Mării Negre", mai spune Diana Cucoşel.

Regulamentul competiţiei poate fi consultat pe site-ul Centrului de Scafandri, www.centruldescafandri.ro, iar de la data de 20 mai, în secţiunea dedicată concursului, vor fi anunţate şi raioanele iniţiale în care pot fi descoperite plachetele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici