Russell Crowe va juca rolul lui Roger Ailes, controversatul fondator al Fox News, într-o miniserie TV

Actorul neozeelandez Russell Crowe va juca rolul controversatului fondator al Fox News, Roger Ailes, într-o miniserie TV care va fi produsă de Showtime (CBS), potrivit hollywoodreporter.com.

345 afișări
Imaginea articolului Russell Crowe va juca rolul lui Roger Ailes, controversatul fondator al Fox News, într-o miniserie TV

Russell Crowe va juca rolul lui Roger Ailes, controversatul fondator al Fox News, într-o miniserie TV

Miniseria va avea opt episoade şi se va baza pe bestsellerul lui Gabriel Sherman "The Loudest Voice in the Room".

Sherman, care a intervievat peste 600 de persoane pentru cartea sa, a scris scenariul pentru episodul pilot împreună cu Tom McCarthy, care a câştigat premiul Oscar ca scenarist al filmului "Spotlight" (2015).

"Într-o mare măsură, coliziunea dintre media şi politică a ajuns să definească lumea în care trăim astăzi", a spus CEO Showtime, David Nevins, luni, comparând noua miniserie cu filmul "Cetăţeanul Kane/ Citizen Kane" (1941), de Orson Welles.

Miniseria se va concentra asupra ultimei decade, în care Ailes a devenit liderul de facto al Partidului Republican, dar va include şi momente din trecutul acestuia, precum o întâlnire cu Richard Nixon care i-a impulsionat cariera politică, precum şi acuzaţiile de hărţuire sexuală care au pus capăt şefiei sale la Fox News.

Anunţul despre această miniserie vine după ce Fox News a stârnit controverse prin modul în care a ales să prezinte criza migranţilor din SUA, multe vedete ale postului fiind de partea lui Donald Trump.

Fostul CEO al postului de televiziune Fox News Roger Ailes a murit în mai 2017, la vârsta de 77 de ani. El îşi dăduse demisia din funcţia de preşedinte-director general al Fox News în 2016, după ce a fost acuzat de mai multe persoane de hărţuire sexuală. De-a lungul vieţii, a ajutat la lansarea carierelor multor vedete TV, precum Sean Hannity, Bill O'Reilly, Megyn Kelly. Fox News este în continuare cea mai profitabilă companie a corporaţiei lui Rupert Murdoch, având anual câştiguri de peste 1 miliard de dolari.

În vârstă de 54 de ani, Russell Crowe, care s-a născut în Noua Zeelandă, dar a crescut în Australia, a câştigat, în 2001, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru prestaţia din "Gladiatorul", primind alte două nominalizări la premiile Academiei americane pentru partiturile din "Scandal în industria tutunului/ The Insider" (1999) şi "O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind" (2001).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici