Ryan Gosling militează pentru drepturile porcilor din crescătoriile canadiene

Actorul Ryan Gosling, un mare iubitor de animale, a decis să ia poziţie şi să apere drepturile porcilor din crescătoriile din ţara lui natală, Canada, într-un articol apărut joi pe site-ul publicaţiei canadiene The Globe and Mail, informează dailymail.co.uk.

140 afișări
Imaginea articolului Ryan Gosling militează pentru drepturile porcilor din crescătoriile canadiene

Ryan Gosling militează pentru drepturile porcilor din crescătoriile canadiene (Imagine: Ionel Iancu/Mediafax Foto)

În parteneriat cu Farm Sanctuary şi Humane Society International Canada, actorul a lăudat un proiect iniţiat de National Farm Animal Care Council din Canada care vizează îmbunătăţirea condiţiilor în care trăiesc milioane de porci din crescătoriile canadiene.

"Acest proiect reprezintă un fel de mandat care ne asigură că industria cărnii de porc va înceta să le mai ţină pe scroafele cu pui, aproape întreaga lor viaţă, în cuşti atât de mici încât nu pot nici măcar să se întoarcă în jurul lor", a scris actorul canadian.

Vorbind despre iubirea pe care o poartă animalului său de companie, câinele George, Ryan Gosling a cerut eliminarea completă a folosirii cuştilor pentru scroafele gestante.

"Sper că această situaţie periculoasă va dispărea şi că reprezentanţii din industria cărnii de porc nu vor mai ţine porcii închişi vreme de multe săptămâni în acele ţarcuri mici - nici n-aş visa vreodată să-i fac aşa ceva dragului meu George - şi nu am niciun fel de simpatie pentru cetăţenii canadieni care ar face aşa ceva vreunui animal", a adăugat actorul.

Ryan Gosling şi câinele său George sunt de nedespărţit: "Îl iau pe dragul meu George peste tot unde merg. În trecut, George a împărţit scena cu mine, în emisiunea «Late Night with Jimmy Fallon»".

"Legătura pe care o am cu George nu este unică. Ca şi mine, numeroşi canadieni îşi împart casele şi vieţile cu animalele lor de companie, pe care le consideră membri ai familiilor lor. Ştim că fiecare animal de companie are personalitatea lui şi ciudăţeniile lui (de exemplu, lui George îi plac merele) şi că ei sunt capabili să resimtă atât durerile fizice, cât şi cele psihice", a adăugat actorul canadian.

Actorul a militat în trecut pentru drepturile vacilor din fermele de lapte, în special contra durerosului proces de "decornificare", în timpul căruia coarnele viţeilor sunt extirpate sau arse.

Ryan Gosling a decis să ia o pauză în cariera de actor, pentru a se concentra asupra debutului său în regie. Primul său film în calitate de regizor se intitulează "How to Catch a Monster" şi le are în distribuţie pe Christina Hendricks şi Eva Mendes - iubita sa din viaţa reală.

Ryan Gosling a urmat un drum destul de întortocheat înainte de a ajunge unul dintre cei mai râvniţi bărbaţi de la Hollywood. Născut şi crescut în provincia Ontario din Canada, Gosling a fost un copil-problemă la şcoală, unde avea note foarte mici şi se bătea adeseori cu colegii săi. Mama lui a divorţat şi s-a mutat apoi la Los Angeles, unde tânărul Ryan şi-a început cariera în showbiz. A apărut prima dată în "Mickey Mouse Club", popularul serial TV pentru copii, care a lansat carierele unor artişti de seamă, precum Britney Spears, Christina Aguilera şi Justin Timberlake.

Ryan Gosling este unul dintre actorii aflaţi într-o ascensiune spectaculoasă la Hollywood, prestaţiile sale din filmele "Jurnalul/ The Notebook", "Blue Valentine", "Cursa/ Drive" şi " The Ides of March" fiind apreciate de critici. Recent, starul canadian a jucat şi în câteva producţii considerate comerciale, cu succes în special la publicul feminin, precum "A naibii dragoste/ Crazy, Stupid, Love" şi "The Place Beyond the Pines".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici