Sacha Baron Cohen şi soţia sa au donat 1 milion de dolari pentru ajutorarea refugiaţilor sirieni

Actorul britanic Sacha Baron Cohen şi soţia sa, actriţa australiană Isla Fisher, au donat, duminică, 1 milion de dolari pentru a ajuta refugiaţii sirieni, potrivit organizaţiei neguvernamentale Save the Children.

216 afișări
Imaginea articolului Sacha Baron Cohen şi soţia sa au donat 1 milion de dolari pentru ajutorarea refugiaţilor sirieni

Sacha Baron Cohen şi soţia sa au donat 1 milion de dolari pentru ajutorarea refugiaţilor sirieni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cohen şi soţia sa au împărţit donaţiile între organizaţia neguvernamentală Save the Children şi organizaţia nonprofit International Rescue Committee, informează hollywoodreporter.com.

Din banii care au revenit organizaţiei Save the Children peste 250.000 de copii din nordul Siriei vor fi vaccinaţi împotriva pojarului. Cealaltă jumătate a banilor va merge către familiile nevoiaşe - în special femei şi copii - din Siria şi împrejurimi, potrivit Save the Children.

"Permiţându-ne să direcţionăm donaţia lor generoasă către copii din Siria, Sacha şi Isla ne ajută să subliniăm tragedia problemei din prezent", a spus Justin Forsyth, CEO la Save the Children. "Donaţia cuplului va salva multe mii de vieţi şi îi va proteja pe unii dintre cei mai vulnerabili copii", a adăugat acesta.

La rândul său, David Miliband, preşedinte şi CEO la International Rescue Committee, a spus: "Donaţia lui Sacha şi a Islei este o mare expresie a umanităţii şi o provocare să facem mai mult pentru cei mai vulnerabili".

Cei doi actori, extrem de rezervaţi în ceea ce priveşte viaţa privată, s-au cunoscut în 2002. Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher s-au căsătorit în martie 2010, la Paris, în cadrul unei ceremonii tradiţionale evreieşti, la care au participat doar familiile şi prietenii apropiaţi ai cuplului.

Actriţa australiană Isla Fisher s-a convertit la iudaism pentru a se putea căsători cu Sacha Baron Cohen şi a declarat ulterior că este foarte fericită că a luat această decizie. Actriţa a primit numele iudaic "Ayala".

Isla Fisher, în vârstă de 39 de ani, şi Sacha Baron Cohen, în vârstă de 43 de ani, au împreună trei copii.

Actorul Sacha Baron Cohen a devenit celebru datorită personajului Ali G, dar şi filmului "Borat! - Învăţături din America pentru ca toată naţia Kazahstanului să profite", un fals documentar despre un jurnalist kazah care pleacă să descopere Statele Unite. Baron Cohen a primit pentru acest rol un Glob de Aur, în 2007. "Borat", lansat de 20th Century Fox în noiembrie 2006, a avut încasări de 261 de milioane de dolari în lumea întreagă şi a obţinut o nominalizare la ediţia din 2007 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun scenariu adaptat". În 2009, actorul britanic a deţinut rolul principal în controversata comedie burlescă "Brüno".

Isla Fisher este o actriţă australiană care a debutat în serialul de televiziune "Home and Away", remarcându-se apoi în mai multe comedii romantice precum "Wedding Crashers/ Spărgătorii de nunţi" (2005), "Hot Rod/ Rod, Regele Cascadorilor" (2007), "Definitely, Maybe/ Desigur...poate că..." (2008) şi "Confessions of a Shopaholic/ Mă dau în vânt după cumpărături" (2009).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici