Salvarea copiilor din Peştera din Thailanda: Primele imagini cu cei 12 băieţi, internaţi în spital. Care este starea lor după ce au rămas captivi în subteran peste două săptămâni | FILMUL operaţiunii

Primele imagini cu cei 12 copii şi antrenorul lor, după operaţiunea de salvare dramatică din peştera din Thailanda, unde au rămas captivi mai bine de două săptămâni, au fost făcute publice.

4604 afișări
Imaginea articolului Salvarea copiilor din Peştera din Thailanda: Primele imagini cu cei 12 băieţi, internaţi în spital. Care este starea lor după ce au rămas captivi în subteran peste două săptămâni | FILMUL operaţiunii

Salvarea copiilor din Peştera din Thailanda: Primele imagini cu cei 12 băieţi, internaţi în spital. Care este starea lor după ce au rămas captivi în subteran peste două săptămâni | VIDEO

Băieţii, aflaţi în spital, pot fi văzuţi cum arată semnul victoriei. Minorii se află izolaţi într-un salon steril, dar părinţii i-au putut vedea dintr-o încăpere alăturată prevăzută cu geam, din cauza riscului de infecţii, relatează BBC.

Potrivit martorilor, băieţii şi antrenorul au fost sedaţi ca să nu intre în panică în timpul operaţiunii de salvare, extrem de dificile. 

Reprezentanţii Forţelor Navale din Thailanda, Thai Navy Seals, au publicat un nou videoclip care prezintă operaţiunea de evacuare din peşteră de pe parcursul celor trei zile. Copiii, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, şi antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost declaraţi dispăruţi în data de 23 iunie. După ce aceştia au intrat în subteran, ploaia torenţială a cauzat inundarea peşterii.

Mai mulţi participanţi la operaţiunea dramatică de salvare, au declarat că băieţii au fost puternic sedaţi pentru a se evita anxietatea în timp ce treceau prin trecătorile inundate întunecate şi înguste.

"Unii dintre ei au adormit, iar unii se jucau cu propriile degete, erau drăguţi - dar ei respirau, trebuia să fie scoşi la suprafaţă", a declarat şeful operaţiunii de salvare, Chaiyananta Peeranarong, pentru AFP.

Fiecare băiat a fost legat de unul dintre cei doi scafandri salvatorii care aveau sarcina de a-i scoate la suprafaţă, în zonele inundate din peşeră, iar pe porţiunile uscate din subteran au fost purtaţi pe targă. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici