SCANDAL MEDIATIC în India: O celebră femeie de afaceri şi-a ucis fiica de 25 de ani şi i-a dat foc. CRIMA, descoperită după trei ani - FOTO, VIDEO

India este captivată de câteva săptămâni de un caz de crimă în care este implicată prima femeie mogul TV din istoria ţării, acuzată că şi-ar fi ucis fiica pentru că aceasta ar fi avut o relaţie cu fratele său vitreg, relatează The Guardian.

15002 afișări
Imaginea articolului SCANDAL MEDIATIC în India: O celebră femeie de afaceri şi-a ucis fiica de 25 de ani şi i-a dat foc. CRIMA, descoperită după trei ani - FOTO, VIDEO

(Imagine: indianexpress.com)

Indrani Mukerjea, fost CEO al reţelei de televiziune INX Media, a fost arestată, la sfârşitul lunii august, pentru uciderea fiicei sale de 25 de ani, Sheena Bora, ale cărei rămăşiţe au fost descoperite în urmă cu trei ani, dar care au fost doar recent identificate.

Conform poliţiei, cei doi presupuşi complici ai mogulului, primul soţ al acesteia, Sanjeev Khanna, şi fostul său şofer, Shyam Ray, şi-au mărturisit implicarea în crimă, dar Mukerjea îşi susţine în continuare nevinovăţia din închisoare.

The Guardian menţionează că acest caz a iscat un val masiv de interes în întreaga ţară, ţinând cont de revelaţiile făcute de poliţie sau de presă privind relaţiile existente în această familie. Fiecare nouă informaţie a fost preluată de numeroasele posturi de televiziune din India, care au analizat fiecare aspect al acestei tragedii.

Sheena, al cărei certificat de naştere îi menţionează pe bunicii ei drept părinţi, ar fi fost prezentată drept sora lui Indrani Mukerjea. „Din moment ce familia Bora (părinţii lui Mukerjea) au fost prezentaţi drept părinţii lor, a fost uşor pentru Indrani să susţină că sunt surori”, a afirmat un oficial al poliţiei.

Fascinaţia Indiei pentru cazul excepţional vine în parte şi de la cariera fulminantă a lui Mukerjea, provenită  dintr-o familie de clasă mijlocie, departe de capitala Indiei, Delhi, şi centrul său comercial, Mumbai. Descrisă drept materialistă şi arivistă de către media locală şi un antreprenor ambiţios şi inteligent de către apropiaţi, Indrani Mukerjea a fondat o companie de resurse umane de succes într-o ţară încă puternic patriarhală, fiind numită în 2008 una din 50 de „Femei de urmărit” de către Wall Street Journal.

Doi dintre copiii săi, Sheena Bora şi un alt fiu, Mikhail, provin dintr-o relaţie pe care a avut în tinereţe cu Siddharth Das. Ulterior, Mukerjea s-a căsătorit cu un membru al elitei din oraşul Calcutta, Sanjeev Khanna, dar relaţia s-a destrămat în 2002. A urmat o a doua căsătorie cu soţul actual, Peter Mukerjea, un cunoscut mogul media din Mumbai, alături de care aceasta a fondat o reţea de televiziune şi care mai avea doi copii dintr-o relaţie anterioară.

În 2012, Sheena Bora, care ar fi avut o relaţie cu fiul celui de-al doilea soţ al mamei sale, Rahul, a dispărut, însă mama fetei a susţinut că Sheena a plecat la studii în Statele Unite. 

Trupul neînsufleţit al unei tinerei a fost descoperit pe 23 mai 2012, însă poliţia nu a stabilit atunci identitatea acesteia. 

În urma unui pont anonim, poliţia din Mumbai a lansat recent o investigaţie, iar, în timpul anchetei, şoferul lui Indrani Mukerjea a recunoscut că a primit 100.000 de rupii (1.000 de dolari) ca să ajute la uciderea fetei.

Poliţiştii au dezvăluit că Sheena Bora a fost strangulată, apoi trupul său stropit cu benzină şi ars.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici