Scarlett Johansson a dat în judecată o editură franceză

Actriţa americană Scarlett Johansson a dat în judecată editura scriitorului Grégoire Delacourt, care a descris în romanul său "La Première chose qu'on regarde" un personaj considerat "o sosie" a vedetei, a anunţat vineri editura JC Lattès, confirmând informaţiile date publicităţii de RTL.

270 afișări
Imaginea articolului Scarlett Johansson a dat în judecată o editură franceză

Scarlett Johansson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am primit, pe 5 iunie, o plângere la Tribunalul Înaltei Instanţe din Paris depusă de Scarlett Johansson", au precizat reprezentanţii editurii JC Lattès, citaţi de AFP. "Avem la dispoziţie 15 zile pentru a prezenta dosarul cu punctul nostru de vedere", au mai spus aceştia.

Actriţa americană, reprezentată în Franţa de avocatul Vincent Toledano, a cerut instanţei să condamne editura JC Lattès şi să o oblige "să repare prejudiciul cauzat de violarea şi exploatarea frauduloasă a dreptului la propria imagine" de care beneficiază Scarlett Johansson. Actriţa în vârstă de 28 de ani a solicitat ca editura să fie condamnată şi la plata unor daune şi a unor despăgubiri.

În acel roman, lansat în martie şi ajuns în topul vânzărilor de carte din Franţa, autorul îi face să se întâlnească, într-un sătuc izolat din departamentul francez Somme, pe un mecanic "care seamănă cu Ryan Gosling" şi pe un manechin vedetă care pozează pentru un brand de rochii de mireasă, descrisă ca fiind "sosia perfectă a lui Scarlett Johansson".

Actriţa americană a cerut, totodată, tribunalului să interzică editurii JC Lattès "cedarea drepturilor legale pentru adaptarea cinematografică a cărţii".

Precedentul roman scris de Grégoire Delacourt, tot un bestseller, "La liste de mes envies", apărut în februarie 2012, a fost publicat în 47 de ţări şi este pe cale să fie adaptat pentru marele ecran. Scriitorul a fost deja abordat de producători din industria cinematografică şi pentru romanul "La Première chose qu'on regarde" şi ar fi dorit ca personajul femin din romanul său să fie interpretat chiar de Scarlett Johansson.

Scarlett Johansson s-a remarcat la vârsta de 12 ani, jucând alături de Robert Redford în filmul "Îmblânzitorul de cai/ The Horse Whisperer", în 1998. După acel rol, Scarlett Johansson a devenit o actriţă de prim rang la Hollywood, a primit patru nominalizări la Globul de Aur şi a câştigat un premiu Tony pentru evoluţia sa din piesa de pe Broadway "A View from a Bridge", s-a remarcat în filme precum "Rătăciţi printre cuvinte/ Lost in Translation", pentru care a câştigat premiul BAFTA, dar şi "Fata cu cercel de perlă", "Cântec de iubire", "Match Point", "Jurnalul unei dădace", "Vicky Cristina Barcelona" şi "Cealaltă moştenitoare Boleyn".

În ultimii ani, actriţa americană s-a remarcat şi în filmele de acţiune, interpretând personajul Black Widow din filmele "Răzbunătorii/ The Avengers" şi "Iron Man 2". Ea va începe să filmeze pentru "Lucy", un thriller de acţiune regizat de Luc Besson, după încheierea filmărilor de la "Captain America: The Winter Soldier".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici