Sculpturi de Giulian Dumitriu, printre care şi cea a cântăreţei Lady Gaga, expuse în Capitală

Lucrări ale lui Giulian Dumitriu, artistul român care i-a făcut o sculptură cântăreţei Lady Gaga, vor fi expuse de joi la Bucureşti, într-un centru comercial, se arată într-un comunicat.

256 afișări
Imaginea articolului Sculpturi de Giulian Dumitriu, printre care şi cea a cântăreţei Lady Gaga, expuse în Capitală

Sculpturi de Giulian Dumitriu, printre care şi cea a cântăreţei Lady Gaga, expuse în Capitală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vernisajul expoziţiei de autor a sculptorului Giulian Dumitriu va avea loc joi, de la ora 19.30, cu participarea criticului de artă Pavel Şuşară.

Vor fi expuse 12 lucrări ale artistului din seria "Fashion Age", timp de două săptămâni, în perioada 23 septembrie - 10 octombrie, în galeria centrală a Băneasa Shopping City.

Locul expoziţiei - un centru comercial - a fost ales pentru a evidenţia caracterul original al lucrărilor: statuete din marmură, bronz şi aluminiu, finisate inedit cu accesorii şi bijuterii din creaţia de modă contemporană.

Lucrările din seria "Fashion Age" sunt cele mai reprezentative şi distincte ale sculptorului Giulian Dumitriu. În această serie a fost inclusă şi sculptura care o înfăţişează pe Lady Gaga, ce a fost cumpărată de o persoană care a dorit însă să îşi păstreze anonimatul.

Născut pe 12 octombrie 1971, la Bacău, Giulian Dumitriu provine dintr-o familie de artişti, iar de câţiva ani s-a mutat şi lucrează la Milano. A urmat Academia de Arte "Nicolae Grigorescu" din Bucureşti, specializarea Sculptură, şi a expus la Toronto, Paris, Milano, Los Angeles şi Bucureşti (la Palatul Ghica, sediul Unicredit Bank, Lido Casino etc.). Lucrările sale sunt grupate în colecţiile "Stone Age", "Iron Age", "Bronze Age" şi "Fashion Age", se arată pe site-ul personal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici